Mitukümmend aastat näitlejana ja teatrijuhina tuntud, nüüdne riigikogulane Üllar Saaremäe räägib Postimees Nädalale, mis vahe on tema meelest poliitikul ja rahvasaadikul. Lisaks kergitab ta saladuseloori oma selle suve teatriprojektilt kodukohas Arbaveres, Loobu mõisa kõrval.

Sageli pigem karmi mehe mulje jätnud Saaremäe avab lugejatele ka oma pehmema poole, kui räägib sügisel kolmeseks saavatest kaksiktütardest Freiast ja Eirinist.

Mööda Tapa-Loobu maanteed Üllar Saaremäe juurde sõites on viimasest telefonivestlusest ähmaselt meeles vaid see, et mingi kilomeetriposti juures tuleb metsa vahele viivale teele pöörata. «Mööda seda sõites jõuabki varsti pärale,» mäletan Saaremäe juhiseid.

Aga tee või tina, tuleb välja, et sellesama kilomeetriposti juurest saab pöörata nii ühes kui ka teises suunas. Esiti satumegi piltnikuga valele teeotsale. Taamal paistavad uhke välimusega hooned. Helistan, et küsida, kas suund on õige. «Mis punane katus? Kollane maja? Ei-ei!» teatab Üllar Saaremäe. Mis seal ikka, ots ümber ja tagasi.

Kommentaarid (7)
Copy