Nädala lavastus Timukas ja ta südame-tunnistuse hääl

Pille-Riin Purje
, teatrivaatleja
Copy
Valgevene Vaba Teatri (BFT) lavastajad Nikolai Halezin (ka näidendi autor) ja Natalia Kaliada teavad täpselt, millest ja mille nimel on nad teinud oma Tallinnas Vabal Laval etenduva lavastuse «Error 403», mille peaosades on Kristo Viiding ja Jan Uuspõld.
Valgevene Vaba Teatri (BFT) lavastajad Nikolai Halezin (ka näidendi autor) ja Natalia Kaliada teavad täpselt, millest ja mille nimel on nad teinud oma Tallinnas Vabal Laval etenduva lavastuse «Error 403», mille peaosades on Kristo Viiding ja Jan Uuspõld. Foto: Karli Saul

Julm, hoolimatu ja vääritu. Nii vastab Eestit külastanud Valgevene opositsiooniliider Svjatlana Tsihhanovskaja 1. juuni Postimehe intervjuus küsimusele: «Millise kolme sõnaga iseloomustaksite Lukašenkat ja tema režiimi?» 31. mai õhtul vaatas Tsihhanovskaja Vaba Lava esietendust «Error 403», tema kõrval esireas Eesti Vabariigi president Kersti Kaljulaid.

Aplausi ajal kinkis näitleja Kristo Viiding oma lilled Svjatlana Tsihhanovskajale ning Jan Uuspõld ulatas lillekimbu president Kaljulaidile. Näitlejate rollikontekst lisas žestile sümboliväärtust.

«Error 403» maailmaesietendus on Vaba Lava kuraatori Marius Ivaškevičiuse kuraatoriprogrammi «Murranguaja inimesed» üheksast lavastusest viimane, ehkki pandeemiapiirangud on esietenduste järjekorra sassi löönud. Valgevene Vaba Teatri (BFT) lavastajad Nikolai Halezin (ka näidendi autor) ja Natalia Kaliada teavad täpselt, millest ja mille nimel on nad oma lavastuse teinud.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles