NÄDALA PLAAT Eluajal valmis lauldud hauasammas

Margus Haav
, reporter
Copy
50-aastasena siitilmast lahkunud DMX jõudis valmis saada kaheksa stuudioalbumit.
50-aastasena siitilmast lahkunud DMX jõudis valmis saada kaheksa stuudioalbumit. Foto: Walik Goshorn/MPI/Capital Pictures/WG/MPI/Capital Pictures

Ameerika räppar DMX (kodanikunimega Earl Simmons) suri 50-aastasena 2. aprillil pärast narkootikumide üledoosi ja sellele järgnenud infarkti. Poolteist kuud pärast tema surma ilmunud kaheksas stuudioalbum kõlab nagu eepiline ja staariderohke pisarakiskuja ning loominguline testament samal ajal. Jay-Z, Nas, Alicia Keys, Lil Wayne ja isegi Bono! Tegelikult oli nii, et see album ei pidanud üldse olema postuumne ja oli DMXi eluajal üsna valmis, aga läks siis nii, nagu läks.

Rahutut ja kriminaalset elu elanud DMXi eelmine album «Undisputed» ilmus juba 2012 ning ei olnud kindlasti tema parimate hulgas. «Exodus» seevastu on DMXi vanas heas hiilgevormis ning sisaldab uute elementidena oluliselt rohkem meloodilisust ja souli.

Albumi avalugu, stiilne ja jõuline «That’s My Dog» on parimas vana kooli Idaranniku stiilis. Bono võib muidugi välja ilmuda kus iganes, DMXi albumil oli ta siiski pisut ootamatu, kuid mahlakas ja korraliku hitipotentsiaaliga «Skyskrapers» on üks albumi kõrghetki. Samasse kategooriasse kuulub samuti olemuselt mahe, kuid sisult äkiline «Hold Me Down», kus Alicia Keysi sulnis vokaal ja DMXi rämeräpp moodustavad taas esmapilgul ebasobiva, kuid tegelikkuses väga üllatavalt töötava kontrastidel põhineva kombinatsiooni.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles