Pagansarv avaldas debüütalbumi «Kaarnakarva»

Kultuuritoimetus
Copy
Pagansarv
Pagansarv Foto: promo

Vagivastne pagan black metal bänd Pagansarv avaldas täna plaadifirma Warhorn Records alt esikalbumi «Kaarnakarva». Loomingu sünnis süüdi olev tandem Argoth ja Pimedus on kangekaelse Lõuna-Eesti black'i skeene kogenud veteranid, mistõttu on ka tulemuseks isepäine kimäär raevukast sõgedusest ja mõtlikust sisekaemusest.

Album «Kaarnakarva» on peaasjalikult pühendatud inimese ja kõiksuse valulikele suhetele – korrale, kaosele ning juba muistsetest aegadest tuntud elu-surma tõdedele. Lugude «Ussimürki» ning «Kõik ja ainus» tormlev hoog paiskab segi kõik oma teel, samas kui aeglasemad rifid meenutavad massiivsete veskikivide vääramatud keerlemist kesk lahinguvälja koledusi. Ometi kohtab albumil ka meloodilisemaid hetki, nagu «Surnute marss», «Õõvaöö» ning plaadi nimilugu «Kaarnakarva», mis teeb aupakliku noogutuse Norra kõlehelide meistritele Immortalile.

See on album, millesse on tõenäoliselt kõige paslikum süüvida keset kesköist rabasaart eemalt läheneva kõuemürina saatel. Just siis avaneb korraga nende lugude tõeline mõte ja sõnum ning selleks ajaks, kui kõlama hakkavad outro-loo «Koidik» melanhoolsed noodid, on teadliku kuulaja maailm juba jäädavalt muutunud.

https://warhorn.bandcamp.com/album/kaarnakarva

https://www.youtube.com/watch?v=NUA-4xmlDyQ

https://www.facebook.com/pagansarvofficial

https://www.facebook.com/Warhornrecords

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles