Tallinna Katariina kirik avab uksed suvekontsertideks

Kultuuritoimetus
Copy
Jaan Tätte
Jaan Tätte Foto: Lauri Saluveer

Katariina kirik Tallinna vanalinnas avab uksed väikesteks suvekontsertideks. Esimesena astub publiku ette vokaalansambel Estonian Voices juba sel nädalal, 9. juunil kell 19. 30. juunil laulab ning pajatab lugusid maalt ning merelt Jaan Tätte ning suve lõpus, 29. augustil annab väikese suvekontserdi Mick Pedaja.

30. juunist kuni 29. augustini on Katariina kirikus avatud Villu Jaanisoo näitus «Portreed». Skulpturaalne teos koosneb neljast suuremõõtmelisest portreest («Dante»,«Goethe», «Shakespeare» ja «Voltaire»). Neid on eksponeeritud mitmes kohas, Eestis on «Portreed» väljas esimest korda. Näitus on avatud neljapäevast pühapäevani ning kontsertide ajal.

Keskajal Põhja – Euroopa suurim kirik- Püha Katariina kirik rajati 13-14 saj. ja hävis peale reformatsiooni arvatavalt 1531. aastal toimunud suures tulekahjus. Seniajani on säilinud suurepärased portaalid, osa müüre ja põrandaalune matmispaik. Tänaseks on Katariina kirik oma suurepärase aura ja akustikaga kujunenud armastatud kontserdi-, teatrietenduste ja näitusepaigaks.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles