Selgusid TYPA VI rahvusvahelise linoollõikekonkursi võitjad

Kultuuritoimetus
Copy
Riin Maide töö «Mobiilsed ideed: Õismäe».
Riin Maide töö «Mobiilsed ideed: Õismäe». Foto: TYPA

TYPA VI rahvusvahelise linoollõikekonkurss, mille teemaks oli ICOMi tänavusest rahvusvahelisest muuseumipäevast tulenevalt tulevik, lõppes kuuajase kõigi konkursile esitatud tööde näituse ning kolme võitja väljakuulutamisega 6. juunil. Linoollõikekonkursi näitust TYPA galeriis saab külastada veel kuni 13. juunini. Veebigalerii Facebooki-platvormil on leitav siit.

Konkursi võitjaid on kuue toimumisaasta jooksul välja kuulutatud kolmes kategoorias: kunstnikežürii lemmik, rahva lemmik ja TYPA lemmik. Tänavused võitjad neis kategooriates vastavalt olid graafiline disainer ja Eesti Kunstnike Liidu noore kunstniku preemia laureaat Riin Maide tööga «Mobiilsed ideed: Õismäe», itaallasest arhitekt Matilde Tessari tööga «Furious Dances Through the Nature» ja kanadalasest trükikunstnik Valerie Syposz tööga «Ladder».

Konkursi eesmärgiks on populariseerida linoollõiketehnikat ja esitleda selles tehnikas originaaltöid. Osalema on oodatud igas vanuses ja igal tasemel kunstnikud või kunstihuvilised nii Eestist kui välisriikidest. Konkursi lai sihtrühm peegeldub nii rahvusvahelises võitjateringis kui ka osalejanumbrites üldiselt. Konkursist võtsid sel aastal osa 36 kunstnikku, kes esitasid kokku 57 linoollõiketööd. Osalejaid oli kümnest erinevast riigist ning noorim osavõtja oli 10-aastane.

TYPAl aitasid linoollõikekonkurssi korraldata nii kohalikud kui välismaised ettevõtted. Võitjate auhinnafondi panustasid lisaks TYPAle ka Raamikoda ja PULPA Eestist, Pressing Matters Magazine Inglismaalt ning Open Press Project Saksamaalt.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles