Kaschalot esitleb reedel kontserdiga oma uut EPd

Kultuuritoimetus
Copy
Kaschalot, «Zenith».
Kaschalot, «Zenith». Foto: plaat

Eesti ansambel Kaschalot esitleb reedel, 11. juulil Tallinnas Sveta Baaris kontserdiga oma uut EPd «Zenith», mis ilmus ametlikult juba 26. veebruaril. Album avaldatakse Prantsuse plaadifirma Atypeek Music ja Austraalia plaadifirma Stargazed Records ühise tööna.

Kaschalot sai alguse ühemeheprojektina aastal 2014, kui sai avaldatud omanimeline EP. Aastaks 2016 sai sooloprojektist neljaliikmeline bänd. 2018. aastal avaldasid nad oma esimese kauamängiva «Whale Songs», mis tõi neile arvestatava jälgijaskonna nii Eestis kui mujal. Hoolimata globaalsetest katsumustest aastal 2020, mängisid nad mitu kontserti täismajale, tõestades veel kord, kui kaugele nad kõigest mõne aastaga jõudnud on.

Kaschalot alustas EP «Zenith» kirjutamist 2020. aasta alguses ja lõpetas täpselt aasta kõige pikemal päeval – suvisel pööripäeval. Üllataval kombel sai plaadi miksimine ja masterdamine lõpetatud täpselt talvisel pööripäeval. Soovides seda astronoomilist tasakaalu tähistada ja märkida ära nende loomingulisuse keskpunkt, sai EP nimeks «Zenith». Selle üllitisega soovib bänd tõestada, et nad on valmis avastama ja eksperimenteerima nende žanrite kogumiga, mis inspireerivad neid muusikutena ning aitavad neil leida oma ühise raja.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles