Kunstifestival «Ma ei saa aru» avalikustas oma programmi

Kultuuritoimetus
Copy
Kunstifestival «Ma ei saa aru».
Kunstifestival «Ma ei saa aru». Foto: Plakat

10.–11. juulil toimub Telliskivi Loomelinnakus esimest korda kunstifestival «Ma ei saa aru», mille fookus on seekord tänavakunstil. Festival avalikustas mitmekülgse programmi, kuhu mahuvad ligi 40 kunstniku uued tänavakunsti teosed, töötoad suurtele ja väikestele, jalutuskäigud tuntud kultuuritegelastega, vestlusringid ja palju muud põnevat.

Festivali «Ma ei saa aru» tahab tuua kunsti inimestele lähemale. Et seda eesmärki täita, on festivalil võimalikult mitmekesine programm, millest on oodatud osa võtma nii kunstikaugemad uudishimulikud kui suured kunstihuvilised, pered kõikide liikmetega ja noored, kes tunnevad huvi tänavakunsti vastu.

Festivalil on neli kunsti ja tänavakunsti teemalist vestluspaneeli. «Avapäeval toimub üldisem arutelu kunsti ja selle mõistmise üle. Vestlusringis «Grafiti ja tänavakunst – leia 10 erinevust!» on fookuses on tänavakunsti avaldumisvormid. Pühapäeval saavad aga sõna ka noored ja vestluspaneelis «Tänavakunst ja linnaruum – in a relationship, but it’s complicated» on luubi all kunsti esinemine avalikus ruumis,» kirjeldab festivali peakorraldaja Bianka Soe. Vestluspaneelides osalevad Kaido Ole, Anneli Porri, Rainer Olbri aka Metsakutsu, Sirla (Stencibility), Madle Lippus, Pintsel, Anton Koovit, Salme Kulmar ja paljud teised.

Mõlemal päeval toimuvad töötoad lastele, noortele ja täiskasvanutele. Töötubades saab käed külge panna kujuteldava linna loomisele, tuunida autot, teha toidu stencil'it ja palju muud. Festivali teisel päeval toimub tänavatantsu battle, millest on võimalik osa võtta neljas kategoorias.

Erinevad (tänava)kunsti tuurid viivad külastajad kohtadesse, mis on varem jäänud ühel või teisel põhjusel kättesaamatuks. Tuur «Kiirkohting kunstiga» annab kiire ülevaate Loomelinnakus tegutsevate galeriide tegemistest. Pseudo Toursi «Tänavakunsti tuur» aitab avastada tänavakunsti põnevaid nurgataguseid. Lisaks räägivad näitleja ja luuletaja Taavi Eelmaa, kirjanik Jan Kaus ning kunstnik ja muusik Andres Lõo jalutuskäigul tänavakunsti taustal, milliseid mõtteid ja küsimusi teosed nendes tekitavad.

Kogu festivali ajal on Loomelinnaku visuaalne identiteet muutumises – üle 40 kunstniku loovad linnaku erinevatele pindadele uusi teoseid.

Lisaks avatakse festivali eel 1. juulil Telliskivi Loomelinnaku galeriis fotonäitus «Tallinna vanakooli grafiti». Näitus jääb avatuks juulikuu keskpaigani.

Festivali korraldab Telliskivi Loomelinnak. Festival toimub koostöös tänavakunsti kogenud tegijate ja Telliskivi Loomelinnaku asukatega. Kogu festivali programm on leitav koduleheküljel www.maeisaaaru.ee.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles