Uus printsess päästab jälle maailma ja Disney rahakoti

Hendrik Alla
, kultuuritoimetuse juht
Copy
Südi mõõgaprintsess Raya taastab harmoonia maailmas usaldava lohe Sisu abiga.
Südi mõõgaprintsess Raya taastab harmoonia maailmas usaldava lohe Sisu abiga. Foto: Filmikaader

Miks hakata ümber tegema skeemi, mis ometigi töötab ja kuhjaga raha sisse toob, arutati Disney korporatsiooni kõrgeimal korrusel Ecxeli tabelit vaadates ning nii sündis otsus valmistada järjekorras 15. printsessifilm, kangelanna kannab sedapuhku nime Raya (Kelly Marie Tran).

Nagu «Mulan» ja «Moana» enne teda, otsib «Raya ja viimane lohe» julgelt inspiratsiooni eksootilistest kultuuridest, sedapuhku Kagu-Aasiast. Arvasin end ära tundvat viiteid Filipiinidele, Indoneesiale, Balile ja Malaisiale. Siiski ei toimu tegevus mingil konkreetsel maal, vaid neid kõiki kultuurilise katusena hõlmavas müütilises Kumandras.

Kunagi ammu valitses Kumandras kuldaeg, kui kõik elasid jõukalt ja sõbralikult, aga siis ründasid seda heaoluühiskonda Druunideks kutsutud haigusetekitajad. Tõve tagajärjel muutusid inimesed kivikujudeks. Viimases hädas kogunesid maailma õnnetoojad, võluvõimetega draakonid, ning omaenese elu hinnaga peletasid haiguse minema. Aga oli juba hilja, õitsev Kumandra jagunes rivaalitsevateks riigikesteks.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles