Kätlin Kaldmaa esitleb täna Tallinnas uut raamatut

Kultuuritoimetus
Copy
Kätlin Kaldmaa
Kätlin Kaldmaa Foto: Karoliina Kagovere

Täna, 17. juunil kell 18 esitleb kirjanik Kätlin Kaldmaa raamatupoes Püänt (Telliskivi 60a/1) lugejatele oma verivärsket novellikogu «Hundi taltsutamine». Esitlusel vestleb autoriga Mari Peegel, katkendeid loeb ette Maarja Mitt-Pichen.

Kätlin Kaldmaa uus novellikogu juhatab lugeja jumalate juurest vereni ja tagasi. Vahele jääb sünde, loomist ja muusasid, 25-aastase ajalooga kleit, missiooniga kummitus, checklist iseseisvaks eluks ja lammas Snæbjörn, kes ei tunnista lõppe. Põikpäine hunt ronib vulkaani sisse, Rambo sukeldub Estoniale ja Kreekas toimuvad verekuul olümpiamängud ihaldusväärsele panusele. Vahepeal istutakse pikalt potil.

Ühtviisi julged, kehalised ja raputavad lood imevad enesesse ega lase lahti, enne kui trummel on tsentrifuugi lõpetanud ja tuleb minna kööki. Lugeja asetatakse õrnalt põrandale.

Novellikogu aitas sisu osas tervikuks seada Kairi Look, eesti keelt toimetas Krista Leppikson ja raamatu kujundas Angelika Schneider. Välja andis kirjastus Hunt.

Kätlin Kaldmaa kirjutab täiskasvanutele ja lastele, proosat ja luulet. Ta on Tuglase novelliauhinna laureaat ning mitmekordne kulka kirjanduspreemia nominent.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles