Arvustus ⟩ Ühe mehe raev, teise vaev seda jälgida

Andrei Liimets
, Filmikriitik
Copy
Guy Ritchie ja Jason Statham (pildil) tegid koos märuli «Mehe raev».
Guy Ritchie ja Jason Statham (pildil) tegid koos märuli «Mehe raev». Foto: Filmikaader

Kui aasta lõpus antaks välja auhind kõige nürimale filmipealkirjale, oleks «Mehe raev» kindlasti tugev pretendent. Kahjuks on sama tömp ka kahe tunni jooksul lahti rulluv kättemaksupõnevik ise.

Lavastaja Guy Ritchie paljulubavalt alanud karjäär on kulgenud üle kivide ja kändude. Tänaseks 52-aastane britt lõi aasta­tuhandevahetusel filmimaailma ukse pauguga lahti põnevuskomöödiatega «Hunnik pappi ja suitsev kaheraudne» ning «Teemandirööv», teenides ära tuntuse inglise Tarantinona.

Järgnesid sageli kõigi aegade halvimate filmide sekka loetav «Tõeline armastus» toonase abikaasa Madonnaga ja Hollywoodi hiigeleelarved. Aega suurstuudiote palgasõdurina on saatnud nii mõõdukad õnnestumised, nagu edukas, ent võrdlemisi isikupäratu «Sherlock Holmes», aga ka kolossaalne kõrbemine hingetu «Kuningas Arturiga». Disney all valminud «Aladin» kinnitas lõplikult, et ka miljardiline piletitulu ei varja lavastaja käekirja kadumist keset frantsiiside ja uusversioonide liinitööd.

Mullu naasiski Ritchie juurte juurde briti pättide ja nolkide ristiisana. Märulikomöödia «Džentelmenid» osutus üle ootuste tempokaks ja lõbusaks vaatamiseks, teenides kiidusõnu kriitikutelt ning mitmekordselt tagasi ka oma eelarve. Nüüd siis «Mehe raev», mis viib Ritchie kokku oma esimeste filmide ühe peaosalise, tänaseks saareriigi suurimaks märulikangelaseks kerkinud Jason Stathamiga.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles