ELU KOOS KUNSTIGA ⟩ Anna Kaarma: «Olen kunstist läbi imbunud»

Kaarin Kivirähk
, Kaasaegse Kunsti Eesti Keskuse kommunikatsioonijuht
Copy
Anna Kaarma koos samuti Lasnamäe ateljeekorteris elanud Urmas Muru teosega, mille ta spetsiaalselt fotograafi tulekuks välja otsis.
Anna Kaarma koos samuti Lasnamäe ateljeekorteris elanud Urmas Muru teosega, mille ta spetsiaalselt fotograafi tulekuks välja otsis. Foto: Eero Vabamägi

Anna Kaarma on seda tüüpi kunstnik, kes endale kunstiteoseid koju seintele ei taha. Ometi elab ta sõna otseses mõttes kunsti sees – Anna loomingu aines on tema kodu ehk ateljeekorter ja Lasnamäe selle ümber, kus ta on elanud kogu oma elu.

Nimelt kui mõnele inimesele võib Lasnamäe tunduda hiigelsuure magalana, millel eesti kunsti- ja kultuurieluga mitte mingit pistmist ei ole, siis soovitan veel korra mõelda. Võib-olla kõik ei tea, et kui 1980. aastatel uut linnaosa rajati, ehitati mitme maja viimasele korrusele ateljeekorterid kunstnikele. Uksest sisse astudes leiab siin eest tavalise korteri, kuid kitsukesest trepist pääseb ülakorrusele, kus asub rohkete akendega avar ateljeeruum. Neid kortereid oli kunstnikel võimalik endale taotleda ning nii ongi paljud tänaseks tuntud nimed mingi osa oma elust Lasnamäel elanud või elavad seal senini. Sündinud on mitmeid teoseidki, kus Lasnamäel oma roll mängida on.

---

«Elu koos kunstiga» on uus rubriik, mis näitab erinevaid kunstiga koos olemise viise. Mida täpsemalt tähendab elu koos kunstiga? Kas teoseid seinal või elu mõtestamist loomingu kaudu? Sari sünnib koostöös Kaasaegse Kunsti Eesti Keskusega ning ilmub iga teise nädala tagant.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles