Etenduskunstnik Kuuspu munad on püsivad

Kaja Kann
, Kultuurikriitik
Copy
Hetk Keithy Kuuspu lavastusest «Läbi kukkumine»
Hetk Keithy Kuuspu lavastusest «Läbi kukkumine» Foto: Alan Proosa

Keithy Kuuspu on etenduskunstnik, kes on omandanud ­bakalaureusekraadi Tallinna ­Ülikoolis tantsukunsti erialal. Praegu töötab ta Tallinna Ülikooli ­Balti ­filmi, meedia ja kunstide instituudis projektijuhina ning sügisel loodab alustada õpinguid Eesti Kunstiakadeemias. Sõltumatu Tantsu Laval esietendunud lavastus «Läbi kukkumine» on ­Eesti Muusika- ja Teatriakadeemia Jüri Naela kureeritud magistriõppe lõpulavastus.

Magistriprogramm on üles ehitatud ingliskeelsena, kuna enamik õppejõude on kuulsad külalised Euroopast. Sellest keskkonnast tingituna on ­lavastusel ka kaks pealkirja. ­Eestikeelne on «Läbi kukkumine», mis ­paneb lootma põnevat ebaõnnestumist, mille käigus kukutakse ­millestki läbi.

Ingliskeelne on aga «False Falling» ehk vale või valelik langemine, tegelikult vist ikkagi tõusmine. Nii nagu lavastuse pealkirjad, kannab ka lavastus endas tohutult palju tähendusi. Ühe sõnaga öeldes on tegemist voogteatriga, mis aga ei vooga netis, vaid reaalselt üle kahe tunni vaatajate silme ees.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles