Filmifestival Kino maale toob tänavu fookusesse Norra filmikunsti

Kultuuritoimetus
Copy
Indrek Jurtšenko.
Indrek Jurtšenko. Foto: Meelis Meilbaum

Filmifestival Kino maale toob tänavu fookusesse Norra filmikunsti ja pakub filmikoolituse ka õpetajatele.

Filmifestival Kino maale, toob tänavu fookusesse Norra filmikunsti, pakkudes seda üle terve Eesti. Norra suursaadik Else Berit Eikeland rõõmustab väga koostöö üle festivaliga Kino maale, millega saame pakkuda vaatamiseks palju toredaid norra filme.

«Me kõik vajame uusi huvitavaid kultuuriielamusi ja energiasädet, mis toidaks meie loovust ja koostöötahet seni kuni me jälle päriselt kokku saame,» ütleb suursaadik. «Lapsed ja noored on Norras väga tähtsal kohal nii tulevaste filmitegijate kui ka filmipublikuna, kelle oskuste ja kriitikameele arendamisele pühendab näiteks Norra filmiinstituut suurt tähelepanu. Seepärast on meil hea meel, et Kino maale programm keskendub ka Eestis suures osas lastele ja noortele,» lisas suursaadik.

Samuti näitab filmifestival Kino maale esmakordselt fookusmaa täispikki mängufilme, kuid valdavalt on programmides lühimängufilmid, dokumentaalfilmid ja animatsioonid. Samuti näidatakse filme Saksamaalt ja Eestist.

«Filmifestival Kino maale üks olulisi fookuseid on ka noored ja neile mõeldud lühifilmitöötoad, samuti kaasame esmakordselt õppesse ka õpetajaid, kes aitaksid tulevikus, festivali välisel ajal, koolides noorte filmihuvi üleval hoida. Parim väljaõpe on alati inimeselt inimesele, sest virtuaalselt lähevad mitmedki olulised nüansid kaotsi. Tänavu on keskseks teemaks loodushoid», ütles festivali peakorraldaja Indrek Jurtšenko.

Töötoad toimuvad 04.- 05. oktoobril 2021 Tapa Gümnaasiumis. Töötubadesse pääseb tänavugi kuni 48 noort, kes saavad õppida lühifilmi tegemist. filmikoolitusest võivad osa võtta kõik noored üle Eesti vanuses 6-19. Õpetajate koolitus toimub 6. oktoobri samas kohas. Töötubadesse registreerimine on avatud kuni 1. oktoobrini 2021.

Registreerida saab lingi alt: https://forms.gle/AAygjSe65DjjLpFt8 . Registreerimine ja täpsem info: tel 53037660, e-post info@nukufilmilastestuudio.ee . Samuti korraldatakse koolitus ka 1. jalaväebrigaadi ajateenijatele, tänavu juba läbi mitme festivali üheksandat korda.

Koolitusi korraldab MTÜ Nukufilmi Lastestuudio ja toetab Eesti Filmi Instituut. Festivali korraldab Indrek Jurtšenko, koostöös Tapa Vallavalitsuse ja MTÜ Tapa Linna Arengu Seltsiga.

Peale koolitusi, korraldab filmfestival Kino maale ka lühifilmikonkursse, laste- ja noortele ning ajateenijate. Konkursse on tänavu plaanis veelgi. Kõikide konkurside tulemused selguvad filmifestivali galal, 23.10.2021 Tapa Kultuurikojas.

Filmifestival Kino maale toimub tänavu viiendat korda, üle Eesti ja leiab aset 4.-24.10.2021, Tapa vallas toimuvad filmifestivalid juba kümnendat aastat järjest.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles