Sel nädalavahetusel toimub Noblessneri sadamalinnakus SUME Festival

Kultuuritoimetus
Copy
Trad. Attack!
Trad. Attack! Foto: Eero Vabamägi

Sel nädalavahetusel, 2. ja 3. juulil toimub Noblessneri sadamalinnakus SUME Festival. Kahe päeva jooksul esinevad festivali pealaval nublu, Trad.Attack!, Ewert & The Two Dragons, NOËP ja paljud teised. Linnafestivali teist lava kureerib plaadifirma ja peosari TIKS.

Esmakordselt toimuv SUME Festival keskendub kodumaisele muusikale. «Juba eelmisel aastal, mil festival algselt toimuma pidi, soovisime külastajatele pakkuda parimat elamust just nimelt kohalikelt artistidelt. Otsustasime sel aastal festivali kahepäevaseks muuta, et muusikaprogrammi täiendada ja mitmekülgsemaks muuta – popist hip-hopini, folgist räpini,» kommenteerib festivali projektijuht Marek Falgot.

SUME Festivali pealaval astuvad reedel, 2. juulil üles nublu, Trad.Attack!, Rita Ray ja Anett ning laupäeval, 3. juulil NOËP, Ewert and The Two Dragons, Liis Lemsalu ja Gram-Of-Fun. Linnafestivali teist lava kureerib peosari ja plaadifirma TIKS.

«Hea meel, et SUME festival meid kampa kutsus ja korraldajad meie arusaama ilusast muusikast nii palju usaldasid, et andsid meile ka TIKSu nimelise lava. See omakorda annab meile võimaluse tutvustada ja tõsta fookusesse meie plaadifirma artiste, kelle puhul kuuest muusikust kolme jaoks on tegemist sisuliselt esimese korraga soolo-artistina enda muusikat esitada. Seda erilisem ja ka kindlasti nende jaoks ärevusttekitavam on tõsiasi, et lisaks neile esinevad kahe päeva jooksul festivalil vaieldamatult Eesti levimuusika tipud,» räägib Peeter Ehala, üks loomingulise kollektiivi TIKS juhtidest.

TIKS Music Garden laval esinevad reedel YASMYN, EiK ja Rahel ning laupäeval jonas.f.k, Maris Pihlap ja Jon Hazel. Mõlemal päeval valivad kontsertide vahel muusikat TIKSu residendid Liisi Voolaid, Sander Mölder, Peeter Ehala ja Joshua Stephenz.

SUME Festival toimub Noblessneri sadamalinnakus, Põhjala Pruulikoja taga asuval, rohelust täis avastamata alal aadressil Peetri 5. Korraldajad propageerivad teadlikku tarbimist ja rohelist mõtteviisi ning soovitavad külastajatel sündmusele saabuda jalgsi, ühistranspordiga, jalgratta või elektritõukerattaga. Viimaste jaoks on festivali peasissepääsu juurde loodud eraldi jalgratta- ja Tuule elektritõukerataste parklad.

Festivali väravad avanevad mõlemal õhtul kell 17. Sündmusele sisenemiseks ei pea esitama koroonatõendit või tegema antigeeni kiirtesti, küll aga panevad korraldajad südamele, et saabuda üritusele hea tervise juures olles. SUME Festivali ametliku programmi lõpetavad mõlemal õhtul järelpeod Patarei Merekindluses. Lisainfo ja festivalipiletid leiab aadressilt www.sumefestival.ee.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles