Ida-Virumaal algab homme muusikafestival «Seitsme linna muusika»

Kultuuritoimetus
Copy
Liisi Koikson ja Joel Remmel annavad sel aastal esmakordselt festivali öökontserdi.
Liisi Koikson ja Joel Remmel annavad sel aastal esmakordselt festivali öökontserdi. Foto: Eesti Kontsert

1.–11. juulini Ida-Virumaa kauneis kontserdipaigus ja parkides toimuva muusikafestivali «Seitsme linna muusika» programm ammutab tänavu inspiratsiooni loodusest. Esinejate seas on juba tuttavaid kooslusi, kuid ka täiesti uusi ja värskeid, üksnes festivaliks kokku panduid – viisteist eriilmelist kohtumist armastatud muusikutega.

Festivali avab neljapäeval, 1. juulil põnev eriprojekt «Käbid ja kännud. Leiburid, Remmelid ja Tafenaud», mis toob Jõhvi kontserdimaja lavale muusikutest isad koos oma lastega ning kokku köidetakse kahe generatsiooni kogemus ja energia. Esinevad Eesti Riikliku Sümfooniaorkestri kontsertmeister, Hollandi Kuningriigi Oranje-Nassau ordeniga autasustatud viiuldaja Arvo Leibur ja tema tütar, kevadel noore jazzitalendi 2020 tiitli võitnud lauljatar Marianne Leibur; vaieldamatult Eesti muhedaim kontrabassimängija, hetkel ansamblis Hortus Musicus toimetav Taavo Remmel ning tema pianistist poeg, äsja aasta jazzmuusiku 2020 tiitliga pärjatud Joel Remmel. Kolmas käbi ja kännu paar on toimekas ja produktiivne saksofonist Raivo Tafenau koos trummarist poja Ramuel Tafenauga. Miksitakse klassikat, džässi ja folki, tangot ja müsette – piilutakse veidi minevikku ja luuakse uut.

Kirevas, kahe nädala pikkuses festivalikavas rõõmustavad kuulajaid teiste seas ansambel Nortango, löökpilliduo Heigo Rosin – Tanel-Eiko Novikov, klaveriduo Johan Randvere – Justas Šervenikas (Leedu), Maarja-Liis Ilus, Liisi Koikson, Alvar Tiisler, Kadri Toomoja ja paljud teised. Festivalil on kaks perepäeva ja enamik kontserte toimub vabas õhus. Esimest korda toimub Toila Pargi rohealal öökontsert ning programmist ei puudu ka öökino.

Kontserdid toimuvad Jõhvi kontserdimajas, Illuka mõisa pargis, Alutaguse rahvuspargis RMK Kauksi külastuskeskuses, Kohtla-Nõmme vabaõhulaval, Tulivee turismikeskuses, Aseri rahvamajas, Iisaku kirikus, Saka rahvamajas, Mäetaguse mõisas, Kohtla-Järve kultuurikeskuses, Toila pargis ja Narva Äkkeküla spordi- ja puhkealal.

Festivali korraldab Eesti Kontsert, toetavad Eesti Kultuurkapital, Integratsiooni Sihtasutus, Viru Keemia Grupp, NPM SILMET OÜ, Jõhvi, Alutaguse, Toila, Aseri vallavalitsused, Kohtla-Järve ja Narva linnavalitsused, Teater maale, Põhjamaade Ministrite Nõukogu esindus Eestis, RMK ja Corrigo.

Vaata lisa aadressil www.eestikontsert.ee/7linna.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles