Timo Steiner: liiga vähe küsitakse, mis on kunst ja miks seda vaja on

Ia Remmel
, ajakirja Muusika peatoimetaja
Copy
Tallinn Tallinna Muusika- ja Balletikooli direktori Timo Steiner valmivas õppehoones.
Tallinn Tallinna Muusika- ja Balletikooli direktori Timo Steiner valmivas õppehoones. Foto: Sander Ilvest

Aadressil Pärnu mnt 59 valmib Tallinna Muusika- ja ­Balletikool, kus kõik on uus. Välja­kutse on põnev, sest see on võimalus olla ­­millegi senikogematu sünni juures. Kooli direktor Timo Steiner, pikaaegne Tallinna Muusikakeskkooli juht, helilooja, eesti muusika päevade korraldaja, otsib nüüd ­sellesse uhiuude kooli ­juhtmeeskonda, kes aitaks nõu ja jõuga kaasa uue põlvkonna muusikute ja tantsijate pealekasvatamisel ning vormiks nüüdisaegset ja innovaatilist koolisüsteemi. Kuigi võib öelda, et MUBA on juba mitme sammu võrra lähemal millelegi väga erilisele, on finišini veel pikk tee minna – nurgakivipanek seisab ees alles selle aasta septembris ning ka kollektiiv pole veel täielik.

Kuulutuses, mis hiljuti välja tuli, on näha, et otsid õppejuhte ja loovjuhte neljas kategoorias. Kas need kategooriad hõlmavad kõiki kooli vajadusi?

Ma usun küll, et need kategooriad katavad kõik kooli vajadused, sest seal on esindatud kõik suuremad valdkonnad, millega koolis tegelema hakatakse: klassikaline muusika, rütmimuusika, ballett ja kaasaegne tants ning üldhariduse ja üldise hariduse-harituse-tarkuse valdkond.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles