Galerii. Noortekomöödia «Öölapsed» pidulik esilinastus

Kultuuritoimetus
Copy

6. juulil esilinastus režissöör Priit Pääsukese komöödia «Öölapsed». Hoogsa muusikaga vürtsitatud filmis põimuvad ühe pöörase suveöö jooksul kolme õe ja nende sõprade lood, sünnivad murrangulised otsused ja pidutsetakse hommikuni.

Komöödia «Öölapsed» peaosades on Alice Siil, Grete Konksi ja Piret Krumm. Kõrvalosades teevad kaasa Mart Müürisepp, Kristjan Lüüs, Alo Kõrve, Liis Lemsalu, Argo Aadli, Lauri Pedaja, Ott Lepland, Juss Haasma, Miika Pihlak, Liisa Saaremäel ja Amanda Hermiine Künnapas, Peeter Oja, Laine Mägi ja Jaune Kimmel.

Filmi lavastaja on Priit Pääsuke («Keti lõpp»), stsenarist Ewert Kiwi, operaator ja kaasstsenarist Mart Raun, kunstnik Kadri Kuusler, kostüümikunstnik Gerly Tinn, grimmikunstnik Maarja Viikmaa, helilooja Janek Murd, helirežissöör Harmo Kallaste ning produtsent Marianne Ostrat.

Tegu on Priit Pääsukese teise täispika filmiga, milles režissöör on käsitlenud öiseid sündmusi ja noorte inimeste murrangulisi hetki tragikoomilises võtmes: «Komöödia kohta öeldakse sageli, et see on väga keeruline žanr, aga ma otsustasin võtta tänapäevase noortekomöödia tegemist kui katset seda müüti murda. Filmis kujutatud sügavamad teemad tuuakse vaatajani elujaatavas ja lustlikus võtmes ja üht sellist noortekat olengi tahtnud teha,» kirjeldab Pääsuke filmi.

Produtsent Marianne Ostrati sõnul on stsenarist Ewert Kiwi ja kaasstsenarist ning filmi operaator Mart Raun kirjutanud «Öölaste» originaalstsenaariumi inspireerituna 80ndate mõnusatest Ameerika keskkooli-komöödiatest.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles