Kaija Saariaho uue ooperi etendust näeb laupäeval Arte kanalil

Kultuuritoimetus
Copy
Stseen Kaija Saariaho ooperist «Innocence» Aix-en Provence’is.
Stseen Kaija Saariaho ooperist «Innocence» Aix-en Provence’is. Foto: Jean-Louis Fernandez

Laupäeval kannab Arte TV tasuta üle äsja Prantsusmaal esietendunud Kaija Saariaho ooperi «Innocence». Teos, milles osaleb ka Eesti Filharmoonia Kammerkoor, sööstis ülistavate arvustuste sõnul otse ooperiajalukku.

Prantsusmaal Aix-en-Provence’i ooperifestivalil esietendunud ja rahvusvaheliste kriitikute poolt ülistatud «Innocence» kantakse Euroopa kultuurikanalil Arte TV tasuta üle laupäeval, 10. juulil kell 21. Helilooja Kaija Saariaho, libretisti Sofi Oksaneni ja libreto tõlkija Aleksi Barrière’i suurteose esmaettekanne oli 3. juulil.

Inglis-, prantsus- ja saksakeelsete subtiitritega ooperit saab vaadata ja kuulata aadressil https://www.arte.tv/fr/videos/097910-000-A/innocence/ (link aktiveerub etenduse alguses).

Arte ülekanne pakub ainulaadse võimaluse näha ooperit nii kiiresti pärast esietendust. «Mul on hea meel, et kõik saavad seda teost vaadata kasvõi rannas, kui ainult netiühendus on,» rõõmustas Sofi Oksanen.

Rahvusvahelist publikut võlunud «Innocence’i» solisti Vilma Jää esinemist peeti Helsingin Sanomates läbimurdeks. Teiste solistidena esinevad Aix-en-Provence’is näiteks Magdalena Kožená, Sandrine Piau ja Lilian Farahani, Tuomas Pursio, Markus Nykänen ja Jukka Rasilainen. Londoni Sümfooniaorkestrit ja Eesti Filharmoonia Kammerkoori dirigeerib Aix-en-Provence’is Susanna Mälkki.

«Innocence’i» Soome esietendus on 21.oktoobril 2022 Soome Rahvusooperis. Piletimüük algab 2022. aasta aprillis.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles