Linnafestival GROM kuulutab välja fotokonkursi #LASNALT

Kultuuritoimetus
Copy
Lasnamägi.
Lasnamägi. Foto: Liis Treimann

14. augustil Kivila spordipargis toimuv linnafestival GROM ootab kõiki osalema fotokonkursil #LASNALT. Konkursi kandev idee on rääkida lugu Lasnamäest. Oodatud on kohalik igapäev ja eluolu, sobivad nii linnaruum ja arhitektuur kui ka portreed ja isiklikud või alternatiivsed Lasnamäed. Konkursi žüriis on fotokunstnikud Maxim Mjödov ja Mattias Malk, kelle valitud kolm parimat saavad auhinnad. Eriauhinnad on ka GROMi tiimi poolt. Konkurss toimub läbi Instagrami ja osaleda saab kuni 1. augustini.

«Konkursile on oodatud osalema kõik, kel on jagada oma nägemus Lasnamäest. Eriti loodame näha kohalikke fotograafe ja uusi seeriaid. Kallis kaamera ei ole tähtis, pilte võib teha ka telefoniga. Põhiline on just idee ja lugu, mida need fotod räägivad. Eriti hindan fotograafe, kes julgevad olla ausad, isiklikud ja isegi veidi toored,» räägib fotokonkursi žürii liige Mattias Malk.

«Oleme Lasnamäest vaimustuses ning suur osa meie festivali meeskonnast on seal üles kasvanud. Samas oleme kindlad, et igaühel on rääkida oma lugu Lasnamäest ning läbi selle inspireerida nii meid kui kõiki teisi. Lasnamägi on avastamist väärt!» lisab GROMi peakorraldaja Roman Demtšenko.

«Lasnamäe on üks kirju ja rohelust täis linnaosa. Fotokonkursi osalejad saavadki jäädvustada Lasnamäe mitmekesisust ja rääkida selle abil oma lugu. Kutsun kohalikke üles oma kodukandile uue pilguga vaatama ning huvitavaid vaatenurki tähele panema ja jäädvustama, et ka teised tallinlased näeksid ära Lasnamäe eripärad,» täiendab üleskutset Lasnamäe linnaosa vanem Vladimir Svet.

Konkursil osalemiseks on fotod vaja postitada Instagrami, kasutada märksõna #LASNALT ja märkida ära festivali leht @grom.festival.

Konkursi tingimused:

  • Fotod peavad olema tehtud Lasnamäel või Lasnamäest.
  • Ootame kolmest fotost koosnevaid seeriaid, mitte üksikuid pilte.
  • Kõik on oodatud osalema, sobivad ka lihtsad telefonifotod.
  • Peamine ei ole kallis kaamera, vaid idee ja lugu.
  • Tehnika, töötlus ja stiil on vabad, aga mida ausam ja toorem, seda parem.
  • Fotod ei pea olema tehtud kindlas ajavahemikus, aga eeliseks on fotode värskus.
  • Seerial peab olema pealkiri ja lühikirjeldus (kuni 300 tähemärki).

Osaleda saab kuni 1. augustini.

Fotokonkursi žüriisse kuuluvad fotograafid Maxim Mjödov (@eestikana) ja Mattias Malk (@mattiasmalk). Nende valitud kolm parimat võidavad endale ja sõbrale GROMi festivalipassid ning 50 eurot GROMi krediiti, mida üritusel kasutada. Festivalitiimi kahele lemmikule on lisaks eriauhinnana festivali pass ja festivali kott. Fotode kureeritud valik avalikustatakse festivali meediakanalites ning võidutööd eksponeeritakse festivalialal. Võitjatega võetakse ühendust trükifialide asjus, seega tasub originaalfailid kindlasti alles jätta.

GROMi meeskond soovitab soojalt minna jalutuskäigule Lasnamäele ka festivalivälisel ajal. Lasnamäe suvises päikesesäras on igati imeline juba iseenesest, kuid neile, kelle jaoks Lasnamägi pole veel tuttavaks saanud, on festivali lehel kaart koos mõne teetähisega ning soovitusega eineks: https://www.grom.ee

Maxim Mjödov (1983) on fotokunstnik Lasnamäelt. Lummatuna emulsioonil põhinevast analoogfotograafiast pühendus ta 2003. aastal sellega katsetamisele – otsides narratiivseid ja poeetilisi vorme, võimalusi teadmiste kogumiseks ning teda huvitavate teemade analüüsimiseks. Ta käsitleb inimsuhteid tänapäeva ühiskonnas, maastike muutumist ja mõjujõudu, aja tajumist.

Mattias Malk (1990) on urbanist ja fotograaf. Ta on rahvusvahelise urbanismiplatvormi «Urbiquity» kaasasutaja, Eesti Kunstiakadeemia doktorant-õppejõud ja vabakutseline pildistaja. Teda huvitab arhitektuur ja linnaruum, eriti nende inimmõõtmelised seosed ja jõujooned ühiskonnas.

Linnafestival GROM toimub 14. augustil Lasnamäel Kivila spordipargis. Muusikaprogrammis osalevad Tommy Cash, Shortparis (RU), Truckfighters (SE), Zahir, AKLI (LT), Gnoomes (RU), White Gloss, Bible Club, Köster, Manna, KEETAI, Smoke Break. Festivali piletid on saadaval festivali kodulehel ja Ticketeris ning nende kogus on piiratud.

Loomingulise mõttelennu innustamiseks mõned žüriiliikmete poolt tehtud pildid: https://drive.google.com/drive/folders/1UAYVhBH8zWGZjh9q3QsR2xrt-4vU0mtq?usp=sharing

https://www.instagram.com/p/-6lwQZuDZS/

https://www.instagram.com/p/CFJ-Hitp99V/

https://www.instagram.com/p/ByfQKbep_II/

https://www.instagram.com/p/CD9DxNgpp5Y/

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles