GALERII ⟩ Kultuuriminister on Cannes'i festivalil

Dominika Pankova
Copy

Kultuuriminister Anneli Ott kohtus 10. juulil Prantsuse kultuuriministri Roselyne Bachelot-Narquiniga ning koos osaleti filmi «Kupee nr 6» esilinastusel, mis on esimene eestlaste osalusega film Cannes’i põhiprogrammis.

Filmifestivali külastuse esimene päev algas töölõunaga Prantsuse kultuuriministriga. Arutati kultuuri üle Prantsusmaal, kus filmivaldkond on ühiskonnas kesksel kohal. Eesti ja Prantsusmaa kultuurikoostöö laieneb ning filmivaldkonnas areneb ühistöö hästi.

«Kupee nr 6» stsenaristid on eestlased Andris Feldmanis ja Livia Ulman ning Eesti-poolne produtsent on Riina Sildos. 

Cannes'i filmifestival on iga-aastane rahvusvaheline A-kategooria filmifestival, mis toimus esimest korda 1946. aastal. See leiab aset maikuus Lõuna-Prantsusmaal Cannes'is festivalide ja kongresside palees. Filmifestival kuulub Rahvusvahelise Filmiprodutsentide Liitude Föderatsiooni (FIAPF) otsusega rahvusvaheliselt sertifitseeritud võistlusprogrammiga ehk A-kategooria festivalide hulka. Cannes'i filmifestival on oluline sündmus filmielus nii Prantsusmaal kui ka maailmas. Seal näidatakse viimase aasta uusi erižanrilisi linateoseid, lühifilme ja dokumentaalfilme.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles