Täna algab Pärnus Baltimaade vanim filmifestival

Kultuuritoimetus
Copy
Mark Soosaar on Pärnu filmifestivali pealik ja nägu
Mark Soosaar on Pärnu filmifestivali pealik ja nägu Foto: URMAS LUIK/PRNPM/EMF

Kolmekümne viiendat korda toimuval dokumentaal- ja teadusfilmide loojate kohtumisel on seekord fookuses lapsed ja noored, südamelähedase elutee valimine juba elukaare alguses. Lisaks viiele ETV2-s võistlevale dokumentaalile on võimalik Pärnus vaadata veel ligi poolsadat filmi, ühendavaks teemaks KUTSUMUS.

Täna õhtul on Pärnu Vanalinna Koolis festivali avafilmideks lõbus lugu lasterikkast perest Sileesias, laste ning vanavanemate sõjakogemustest Ukrainas, soome tipparhitekti Alvar Aalto pühendumusest oma kutsumusele.

Linateoste saamislugusid saabuvad tutvustama autorid Poolast, Hispaaniast, Hollandist, Soomest, Lätist. Kes neist võidavad Eesti Rahva Auhinna, selle otsustavad televaatajad. Kes aga Festivali Suure Auhinna ja aupalgad erinevates kategooriates, need otsused langetavad vastavate valdkondade žüriid.

Televaatajad saavad hääletada oma lemmikfilmi poolt Rahvusringhäälingu kultuuriportaalis kultuur.err.ee ja parima lastefilmi valivad välja lapsed, kes tulevad dokumentaale vaatama suurel ekraanil Pärnus.

Aupälgad kuulutakse välja laupäeva, 17.juuli keskpäeval Pärnus ning laureaate näeb ETV2 ekraanil sama päeva hilisõhtul. 

Rohkem infot http://www.chaplin.ee

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles