Algas XI Pärnu Muusikafestival nii suvepealinnas Pärnus kui internetis iga muusikasõbra kodus

Kultuuritoimetus
Copy
Avakontserdi solist Triin Ruubel
Avakontserdi solist Triin Ruubel Foto: Kaupo Kikkas

XI festivalinädal toob kodupubliku ette Eesti Festivaliorkestri täies koosseisus Paavo Järvi juhatamisel koos tippsolistidega Joshua Bell viiulil, Lars Vogt klaveril ning Emmanuel Pahud flöödil. Üle mitme aasta astus avakontserdil üles Sinfonietta Riga.

Pärnu Muusikafestival toimub tänavu 11-18. juulil nii meie suvepealinnas kohapeal kui ka eelmisel aastal loodud Pärnu Muusikafestivali TV-s. Lisaks on kuurortiprogrammi raames tasuta kontserdid üle linna.

Sinfonietta Riga
Sinfonietta Riga Foto: Kaupo Kikkas

Pärnu Muusikafestivali tegevjuhi Kristjan Halliku sõnul on oluline, et peale kõrgetasemelise klassikalise muusika sündmuse Pärnus ja Pärnu Muusikafestivali TV-s, toimuvad ka traditsioonilised muusikute meistriklassid ning kodupubliku ees koguneb taas Eesti Festivaliorkester täies koosseisus. Laienenud on Järvi Akadeemia formaat ning koostöös Arvo Pärdi Keskusega on kavas kontsertloeng. Tööd rahvusvaheliste noorte dirigentidega teevad Paavo Järvi kõrval Kristjan Järvi, Leonid Grin ning veebi vahendusel jälgib dirigente ning jagab õpetussõnu Neeme Järvi.

Paavo Järvi orkestri ees
Paavo Järvi orkestri ees Foto: Kaupo Kikkas

Paavo Järvi dirigeerimisel astub Eesti Festivaliorkester Pärnus publiku ette kolmel korral. 14. juulil Lars Vogtiga klaveril ja 15. juulil koos nimeka viiulisolistiga Joshua Bell. Lõppkontserdil, 18. juulil soleerib Emmanuel Pahud flöödil ning esiettekandele tuleb Ülo Kriguli uudisteos The Bow.

Festivali avakontserdil astus Sinfonietta Riga ees solistina üles Triin Ruubel viiulil ning Järvi Akadeemia lõppkontserdil soleerib Järvi Akadeemia Noorte Sümfooniaorkestri ees Mihkel Poll klaveril.

13. juulil on Pärnu Kontserdimajas võimalus kuulata «Eesti Pillifondi kola», kus astuvad üles Eesti Pillifondi pillidel mängivad interpreedid. Samal õhtul toimub ka öökontsert, kus laval on New Ideas Chamber Orchestra (NICO) Leedust.

Nädala jooksul on võimalus saada osa tasuta kuurortprogrammist üle suvise Pärnu. 11. juulil astus Ranna Kõlakojas üles Pärnu Linnaorkester kontserdiga «See, mis sa naeratades kinkisid...» pühendusega legendaarse Pärnu arhitekti Olev Siinmaa 140. sünniaastapäevale.

13. juulil on kuurortprogrammi raames rahva ees Politsei- ja Piirivalveorkester, Riivo Jõgi juhatusel, laulab Uku Suviste. Ning 17. juulil Kaitseväe orkester, Teet Raiki juhatusel, solistina astub üles René Soom

Pärnu Muusikafestival on üks tuntumaid rahvusvahelisi klassikalise muusika festivale Eestis, mis ühendab Järvi Akadeemia ehk õpitoad noortele muusikutele, kõrgetasemelise kontsertprogrammi ja Paavo Järvi juhtimisel tegutseva Eesti Festivaliorkestri, mis on tuuritanud väärikates kontsertmajades üle Euroopa, sh esinenud BBC Promsil Albert Hall’is. Orkester esineb alati kord aastas kodupubliku ees Pärnus.

Pärnu Muusikafestivali kannab taas üle ERR Klassikaraadio.

Sinfonietta Riga kontsertmeister Eva Pindere
Sinfonietta Riga kontsertmeister Eva Pindere Foto: Kaupo Kikkas
Kommentaarid
Copy
Tagasi üles