Kunstihoone juht: ajutine hoone tuleb askeetlik

Juhan Raud
, toimetaja
Copy
J. Koorti 22 aadress, kuhu tuleb ajutine kunstihoone näitusepaik.
J. Koorti 22 aadress, kuhu tuleb ajutine kunstihoone näitusepaik. Foto: Sander Ilvest

Kunstihoone ehitab 2022. aasta maiks Lindakivi kultuurikeskuse tagusele platsile ajutise taaskasutatava hoone pindalaga 600 ruutmeetrit, mida hakkab kasutama näitusepinna ja kohvikuna, samal ajal kui Tallinna Kunstihoone senine, Vabaduse väljakul asuv peamaja on kapitaalremondis. Lasnamäel asuva uue näitusepaiga aadress saab olema J. Koorti 22 ning see avatakse järgmise aasta juunis kevadnäitusega.

Kunstihoone juhi Paul Aguraiuja sõnul ongi plaan kolida uude ajutisse hoonesse järgmise aasta juuni esimesel nädalal. Uues ajutises hoones tegutsetakse 2024. aasta märtsi lõpuni, mille järel on nad valmis hoone edasi kinkima tingimusel, et seal jätkub kunsti- ja kultuuritegevus.

Miks valisite kolimiseks just selle koha Lasnamäel?

See konkreetne osa Lasnamäest on Eesti kõige suurema asustustihedusega piirkond. Ja Lasnamäel ei ole ühtegi Eesti riikliku tähtsusega kultuuriasutust.

Kui sa mõtled selle peale, et seal on meeletu kogus inimesi, siis nad kõik jäetakse põhimõtteliselt ilma võimalusest oma kodu lähedal mugavalt tarbida kvaliteetset kultuuri. Me kõik oleme seda usku, et kui viime kunstihoone sinna, siis püüame teha väikse sammu selles suunas, et anda märku, et neid inimesi ei tohi eesti kultuurimaastikul unustada.

Kust selle uue hoone rajamiseks raha tuleb?

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles