Fine5 toob välja kohaspetsiifilise tantsulavastuse «White elk/Valge põder»

Kultuuritoimetus
Copy
Valge põder Kumus
Valge põder Kumus Foto: Fine 5

15. juulil kell 18 esietendub KUMU sisehoovis Fine5 Tantsuteatri uuslavastus «White elk/Valge põder», mis on kohaspetsiifiline vaatemäng märkajale.

Valge põder on müstiline albiinoisend, kes elab Põhjamaa metsades, ent keda võib kohata haruharva. Fine5 Tantsuteatri lavastuses tähistab valge põder metafoorse sümbolina urbaniseerunud inimese ja tema sisemise looduse/looma konfliktset territooriumi, mis avaldub üheaegselt humanistliku ja animismliku poole segaduses, põgenemiskatsetes ning tasakaalu otsingutes.

Lavastus ja selle live-elektrooniline helimaastik on spetsiaalselt loodud KUMU kunstimuuseumi sisehoovi keskkonda. Kui tantsijate tegevus on silmaga jälgitav, siis helimaastik on kuuldav vaid kõrvaklappides läbi SilentDisco helisüsteemi. KUMU sisehoovis toimuv tegevus on tõlgendatav vaataja meelte ja südamega, viidates inimese ning looduskeskkonna habrastele suhetele tänapäeval.

Lavastaja: Renee Nõmmik, kaaskoreograafid/tantsijad: Tiina Ollesk, Olga Privis, Anita Kurõljova, Simo Kruusement ja Richard Beljohin. Lavastuse helimaastik sünnib koostöös Belgia-Hispaania elektroonilise muusika helikunstniku Erich Weissi, Saksa-Eesti helikunstnike Hans Gunter Locki ja Gerhard Lockiga läbi KUMU keskkonnas leiduvate interaktiivsete helide ja live-elektrooniliste lahenduste kohapeal. Kunstnik: Kalle Aasamäe.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles