Noore kultuuritegelase preemia anti Rasmus Puurile

Kultuuritoimetus
Copy
Rasmus Puur dirigeerimas.
Rasmus Puur dirigeerimas. Foto: Siim Vahur

President Kersti Kaljulaid andis täna Kadriorus üle noore kultuuritegelase preemia heliloojale ja dirigendile Rasmus Puurile.

Rasmus Puuri helilooming on kolmekümne eluaasta kohta mitmekülgne ja teoste nimekiri aukartustäratavalt pikk. Tema teosed kannavad sageli nii sügavat rahvustunnet kui ka tundlikku sotsiaalset närvi. Tema isikus avaldub siiras hool eesti kultuuri käekäigu pärast, mida kannab mitmekülgne talent ja laitmatu tööeetika.

Puur on ka organisaator, kelle sära ning südamega pühendumine on eeskujuks paljudele Eesti inimestele, noortele ja vanematelegi. Näiteks jäid tema veenmisjõud ja energia silma XII noorte laulupeo «Mina jään» meeskonnast, kus ta oli nii ideekavandi autor, dirigent kui ka peadirigendi assistent.

Vabariigi Presidendi Kultuurirahastu noore kultuuritegelase preemia on mõeldud kuni 35-aastasele silmapaistvale kultuuritegelasele tänuks ja tunnustuseks tehtu eest ning edasiseks innustuseks. 5000 euro suurust preemiat rahastab aastast 2018 ettevõtja Enn Kunila. Varem on preemia pälvinud näiteks dramaturg Eero Epner, luuletaja Kristiina Ehin, džässmuusik Kadri Voorand ja viimati arvutimänguloojad Robert Kurvitz ja Aleksander Rostov.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles