Pärnu kunstinädal algab laupäeval

Juhan Raud
, toimetaja
Copy
Kunstinädal Pärnu linnaruumis.
Kunstinädal Pärnu linnaruumis. Foto: Raido Krutto

Laupäeval, 17. juulil algab Pärnu kunstinädal. Suvepealinna linnaruum ja ranna­ala täituvad üheksaks päevaks kunstisündmuste ja etteastetega, programmiga on liidetud ka mitmed teised festivalid ja üritused. Selle aasta kunstinädala nimi on «Elulõng – aja absurd», mis viitab Teise maailmasõja järgses Euroopas tekkinud absurdismilainele ja eksistenstsialismifilosoofiale.

Pärnu kunstinädala peakorraldaja Andra Orni sõnul on Pärnu kunstinädala soov tuua esile ja tugevdada kohalikku kunstiskeenet, elavdada linna kultuurielu ning lähiturismi. «Eri ürituste ning linnaruumi happening’idega toome loomingu ateljeedest välja, otse publiku silme ette, et luua kontakte laiema publikuga ning inspireerida kunstnikke.»

«Oleme varem korraldanud kunstinädalat neljal korral Tallinnas, kuid lähtudes kunagisest kunstinädala traditsioonist on meie soov viia laiemale publikule suunatud kunstifestival eri linnadesse üle Eesti,» lisas ta. «Pärnus on väga tugev ja aktiivne kunstiskeene, mispärast otsustasime kunstinädalaga esmalt just suvepealinna kolida.»

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles