AJA AUK Demis Roussos – igas mõttes suurem kui elu (1)

Janar Ala
, toimetaja
Copy
Roussos Phenomenon EP
Roussos Phenomenon EP Foto: Plaadi Kaas

Sageli mõõdetakse popmuusika väärtust just sellega, mida Inglismaal tehakse ja seal väärtuslikuks peetakse. Demis Roussos oli muinasjutuliselt sillerdava häälega Kreeka laulja, keda popmuusika nullkraadimaal üldiselt väga ei hinnatud. Kuid 1976 juulis läks nädalaks seal edetabeli tippu tema kogumik-EP «Roussos Phenomenon», mis jäi seal kandis tema ainsaks sedasorti saavutuseks.

Selle põhilooks on ehk «Forever and Ever». Tõesti muusika, mis on elust suurem. Mängisin seda ka oma pulmas ja nägin silmanurgast, et nii mõnigi kiitis selle loo ette tulemise heaks. Kus siis veel?

Nagu oleks keeruline saata üks pulm mööda kitšiliku vahukooretordita või veidrate mängudeta, on kaheldav selle pidamine ka Demis Roussoseta. See on küll lugu, mida saab laulda ainult kuldse mikrofoniga, kõik muu oleks teotus. Midagi ebanaturaalset on selles loos ka, nagu on ebanaturaalset ka vahukooretortides, Jeff Koonsi kunstis, aiapäkapikkudes, kuldsetes mikrofonides. Mingis mõttes võib öelda, et kõik, mis on tõeliselt hingeline, üleelusuuruses hingeline, on ühtlasi ka ebanaturaalne. Inimese hing ei ole loomulikkuseks loodud.

Kommentaarid (1)
Copy
Tagasi üles