Ilmus betooniraamat

Kultuuritoimetus
Copy
2020. aasta parim betoonehitis - Laaneotsa maja
2020. aasta parim betoonehitis - Laaneotsa maja Foto: Eesti Betooniühing

Eesti Betooniühingu ja Eesti Ehitusmaterjalide Tootjate Liidu tellimusel on valminud ülevaateteos Eesti 21. sajandi betoonehitusest – «Betooniraamat – Eesti 21. sajandi betoonehitis.»

Eesti, inglise ja vene keeles rikkalikult illustreeritud koguteos annab Eesti vanima ehitusvõistluse «Aasta betoonehitis» võidutööde baasil ülevaate Eesti kaasaegsest betoonarhitektuurist ja betoonehitusest.

«Betooniraamat» sisaldab hulgaliselt intervjuusid Eesti arhitektide, konstruktorite, ehitus- ja betooniettevõtete juhtidega, samuti ülevaateartiklid Eesti betoonarhitektuuri ajaloost (Karin Paulus) ning võistluse «Aasta betoonehitis»» ajaloost (Eva Kiisler).

«Kui mõtleme oma elukeskkonnale, siis ilma betooni ehk tehiskivita on tänapäevane riik ja ühiskond mõeldamatud,» ütleb raamatu eessõnas Eesti Betooniühingu esimees Imre Leetma. «Igaüks võib seda raamatut vaadates mõelda, kas need võidutööd peegeldavad ka laiemalt meid ümbritsevat keskkonda. Kas need ehitised või vähemalt osa nendest on saamas tõelisteks n-ö maamärkideks? Oma aja jäljeks kivis.»

Betooniraamat. Eesti 21. sajandi betoonehitis.

Konkursi «Aasta betoonehitis» võidutööd, 2000-2020.

Concrete Book. Concrete Buildings in the 21st Century Estonia.

Winning Works of the Estonian Concrete Building of the Year Contest, 2000-2020.

Бетонная книга. Эстонское бетонное строение 21-го века.

Работы-победители конкурса «Эстонское бетонное строениие года», 2000-2020.

Raamatu väljaandmist rahastasid 21 Eesti ehitussektori ettevõtet, samuti Eesti Betooniühing.

Eesti Betooniühing on betooni kui kodumaise ehitusmaterjali kasutamist edendav ühing, kuhu kuulub 77 ettevõtet, organisatsiooni ja eraisikut

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles