Septembris tuleb välja lavastus olümpiasangar Palusalust

BNS
Copy
Kristjan Palusalu.
Kristjan Palusalu. Foto: Eesti spordi- ja olümpiamuuseum / Wikimedia Commons

Augustis möödub 85 aastat Eesti olümpia- ja spordiajaloo hiilgehetkedest, mil Kristjan Palusalu krooniti kahekordseks olümpiavõitjaks ning seetõttu toob PiibeTeater septembris välja suurhetke lavastuse «Palusalu».

Lavastuse esietendub 22. septembril Voose Päikesekodus Anija vallas Harjumaal.

«Kuna me ei leidnud Pillapalus, kuhu Palusalule talu kingiti, lavastuse jaoks sobilikku ruumi, siis otsustasime lavastuse välja tuua Voose Päikesekodus,» ütles lavastuse autor ja produtsent Arlet Palmiste.

«Meie ökoloogilises Päikesekodus on välja ehitatud korraga kolmel seinal töötav projektorite süsteem, mis annab lavastuse jaoks täiesti uued tehnilised võimalused,» ütles Voose Päikesekodu peremees Tanel Talve.

Lavastajana teeb oma teise töö PiibeTeatris Jaanus Nuutre.

Näidend jutustab Palusalu elust peale Teist maailmasõda, kus uued riigivalitsejad ei osanud Palusaluga midagi peale hakata. Rahvas pidas Palusalu kangelaseks, aga nõukogude korral ei olnud sellist kangelast vaja. Samas ei saanud teda ka harjumuspäraste võtetega hävitada, sest siis oleks rahvas kangelase jumalikustanud ja seda kartis riigiaparaat veelgi enam.

Palusaluna astub lavale Mihkel Tikerpalu. Palusalu abikaasa Ellenit mängib Liis Haab. NKVD-lasena on laval Riho Rosberg. Lisaks teevad lavastuses kaasa Heidi Pähn, Kristjan Arunurm, Gerhard Saks, Rainer Miller ja Riho Altmäe.

Lavastust «Palusalu» mängitakse alates 22.september Voose Päikesekodus.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles