Festival Station Narva kutsub seiklusretkele Kudruküla daatšadesse

Kultuuritoimetus
Copy
Daatša Narva ja Narva-Jõesuu vahelises Kudrukülas.
Daatša Narva ja Narva-Jõesuu vahelises Kudrukülas. Foto: Anastasia Volkova

Tuleval nädalal piirilinnas toimuva Station Narva festivali raames avavad laupäeval, 7. augustil oma uksed omanäolised daatšad Narva ja Narva-Jõesuu vahelises Kudrukülas, jagades külalistega suvilarõõme ja aiasaaduseid.

Aiandusühistute suvilad ehk daatšad on üks Ida-Virumaale iseloomulikumaid nähtusi – Narvat ümbritsevad aedlinnad laiuvad kokku sama suurel territooriumil kui Narva linn ise. Festivali seiklusretke sihtpaigas, Narva ja Narva-Jõesuu vahelises Kudrukülas asub ligi 4500 säärast suvilakrunti, mille rahvaarhitektuuri pärlid varieeruvad tillukestest metsviinapuu väätidesse mähkunud onnikestest fantaasiaküllaste häärberiteni.

Station Narva daatšaseiklus Kudrukülas pühitseb seda linnaserva-oaasi kui piirkonna isepäisuse ja meelerahu allikat. Külalised saavad näha. kuidas narvakad suviti – ja mõni ka aastaringselt – seal aed- ja köögivilja kasvatavad ning nutikalt ja loovalt oma unistuste elu elavad.

«Daatša on paik, kus saab lõpmatult katsetada, ehitada, maalida ja istutada,» ütleb Station Narva kogukonnajuht ja Kudruküla daatšaomanik Valeria Lavrova. «Koht, kus saad luua oma ainulaadse, mitte millelegi muule sarnaneva mikrokosmose ning mööda naabertänavaid kõndides teiste ideid ja lahendusi imetleda. Daatša on linlasele hämmastav kogemus – näiteks hakkad seal rohkem sooja vee varustust hindama.»

Kudruküla daatšatuurid toimuvad, laupäeval, 7. augustil kell 12, 12.30, 13 ja 13.30. Igal tuuril saab eelregistreerimise alusel osaleda kuni 20 inimest. Lisaks toimuvad kell 13–15 Kudrukülas AÜ Elektron lõkkeplatsil laat ja lasteprogramm ning kell 15–16 daatša linnalavakontsert ja perepäev.

Daatšapiirkonda on soovituslik tulla festivalibussiga või jalgrattaga, sest parkimiskohti seal ei ole. Narva Peetri platsi ja daatšatuuri kogunemispunkti, Kudruküla bussipeatuse «Kevad suvilad» vahet sõidab festivalibuss. Daatšatuuride bussid väljuvad Narvast Peetri platsilt skulptuuri «NARVA» eest ja toovad sinna ka tagasi. Viimane festivalibuss Kudrukülast Narva linna väljub kell 17.00. 20 minutit kestvate bussisõitude tasu sisaldub tuuri piletis.

Väljasõit Narvast -> Tuuri algus - Tuuri lõpp, väljasõit tagasi Narva -> Tagasi Narvas:

11.30 -> 12.00–14.00 -> 14.30

12:00 -> 12.30–14:30 -> 15.00

12.30 -> 13.00–15.00 -> 15.30

13.00 -> 13.30–15.30 -> 16.00

Daatšatuuride piletid hinnaga 12 eurot (sisaldavad festivalibussi tasu), 8–12 aastastele kooliõpilastele 6 eurot on müügil Piletilevis. Eelkooliealistele kuni 7 aastastele lastele osalus tasuta.

5.-7. augustil toimuva Station Narva muusikaprogramm leiab aset 6. ja 7. augustil Narva Muuseumis ja Ro-Ro klubis, peaesinejateks Roni Size (UK) ja GusGus (IS). Festivali raames toimuvad ka ettevõtluspäev, avalikud vestlused, ekskursioonid, narvapärane hommikusöök ja linnalavakontserdid. Programmi ülevaade

Station Narva 2021 festivalipassid (sisaldavad pääset muusikafestivalile ja ettevõtluspäeavle) hinnaga 35 eurot (festivalinädalal 45 eurot) ja päevapiletid hinnaga 25 eurot on müügil Piletilevis.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles