Kolm uut näitust Tartu Kunstimajas

Kultuuritoimetus
Copy
Tartu Kunstimaja lähitulevik
Tartu Kunstimaja lähitulevik Foto: Tartu Kunstimaja

Reedel, 30. juulil kell 17 avatakse Tartu Kunstimajas kolm uut näitust: suures saalis Triin Kerge ja Aksel Haagenseni ühisnäitus «Kuhu me lähme?», väikeses saalis Peeter Krosmanni isikunäitus «Üks silmapilk ilusast elust» ning monumentaalgaleriis Mari Männa isikunäitus «Varemed».

Triin Kerge ja Aksel Haagensen «Kuhu me lähme?»

Näitus põhineb 1944. aastal Eestist lapsena põgenenute ja 1949. aastal lapsena Siberisse küüditatute lugudel. Kunstnikud panevad need Eesti ajaloo kaks narratiivi omavahel dialoogi ning seavad küsimuse alla kultuurilisi arusaamu, mis on tekkinud küüditamise ja suure põgenemise kohta.

Peeter Krosmann «Üks silmapilk ilusast elust»

Toidu maalimine on söögi tegemise viimane, kokkuvõttev etapp. Toidu valmistamine, toidu vaatlemine, toidu maalimine. Mitmekordne tasakaalustamine, mis viib ilusa eluni. Ikka on valgus, vari või värvilaik või veel täpsemalt tasakaal.

Mari Männa «Varemed»

Installatsioon kujutab deformeerunud sambaid, millel asetsevad reljeefid. Galeriiruumist on saanud justkui arheoloogiline väli, kus külastajad võivad avastada varemeid ja selle detaile erinevatest perspektiividest. Liikudes teose avadest sisse-välja, aktiveerib vaataja installatsiooni oma kohaloluga.

Näitused jäävad avatuks 29. augustini.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles