Mida vaadata Tartuffil Kas armastus on haigus või õnnistus?

Tuuli Põhjakas
, vabakutseline ajakirjanik
Copy
Ainsad hetked, mil Nian (Dongyu Zhou) ei tunne end ohustatuna, on need, mida ta jagab Beiga (Jackson Yee) filmis «Paremad päevad». 
Ainsad hetked, mil Nian (Dongyu Zhou) ei tunne end ohustatuna, on need, mida ta jagab Beiga (Jackson Yee) filmis «Paremad päevad». Foto: Kaader filmist

Parim paik maailmas armumiseks ja armastamiseks on Tartu, eriti augustis. Hilissuvel Emajõe kaldal armuõisi noppida on samal ajal nii idülliline kui ka ootamatusi pakkuv, ent alati kirgastav ja värske.

Kuigi sel aastal tuleb suve lõpp taas teisiti, ei ole Tartus armastuse puudujääki peljata tarvis. Kui siis, võib puudust tunda puudutamisest, sülelustest, soojadest embustest ja õrnadest suudlustest, sest jälle näeb aeg ette, et inimlik kontakt tasuks turvalisuse huvides miinimumini viia.

Juba 16. korda toimub sel nädalal Tartus armastusfilmide festival Tartuff, mis sel korral on pühendatud teadusele. Pimedate Ööde filmifestivalist välja kasvanud mastaapne vabaõhuüritus Tartuff kestab terve nädala ja pakub taas mitmekesise valiku erinäolistest armastusfilmidest, kuhu hulka kuuluvad armastusfilmid kõikjalt maailmast, sest armastada saab kõikjal isemoodi ja eri keeles.

Armastusele mõeldes valisin sellelgi aastal välja mõned filmid, mida kõik armastajad ja armastuseotsijad kaeda võiks, et tunda, kuidas kõlab, kasvab ja elab armastus.

Armastus kahe heidiku vahel

«Paremad päevad» on üks neist filmidest, mida on kohati emotsionaalselt raske ja kurnav vaadata, sest etteaimamatult leitud armastuse kõrval räägib see ühiskondlikust probleemist, mis meid kõiki mingil määral puudutanud on – kiusamisest.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles