Tänavu ära jääva festivali GROM peakorraldaja: valitsuse otsustatud piirnumbrid on nulliga samaväärsed

Kultuuritoimetus
Copy
GROM festival.
GROM festival. Foto: Plakat

Linnafestival GROM, mis pidi peale koroonakarantiinist tingitud korduvaid edasilükkamisi toimuma 14. augustil Tallinnas Lasnamäel, kolib uute piirangute tõttu aastasse 2022.

Valitsuse kokkuleppe kohaselt on alates 9. augustist õues toimuvatel üritustel ja tegevustes lubatud kuni sada osalejat. Piirarvust rohkem osalejaid võib üritustel ja tegevustes olla vaid siis, kui osalejad on vaktsineerimiskuuri läbinud, Covid-19 haiguse läbi põdenud või negatiivse testitulemusega.

Korraldajatele tähendab see massilist testimist, mida lühikese etteteatamisega korraldada võimalik ei ole. Seetõttu lükkub GROM edasi aastasse 2022, teatas festivali meeskond.

«Olime valmis piirnumbrite languseks, kuid otsustatud numbrid on nulliga samaväärsed. Üks võimalustest üritust ikkagi läbi viia oleks pakkuda kiirtestimise võimalust festivali väravas kõigile soovijatele ning rakendada vaktsiinipassi süsteemi. Paraku pole sellise süsteemi kasutusele võtmine kahe nädalaga võimalik,» räägib peakorraldaja Roman Demtšenko.

Ta lisas, et on arusaadav, et pandeemia olukord on halvenemas ja uued piirangud olid vajalikud, kuid GROMi meeskond mõistab hukka viisi, kuidas neid on sisse viidud.

«Sotsiaalministri sõnul «võib tõend olla välja prinditud, mobiilis esitatud, aga ka tervishoiuteenuse osutajalt saadud tunnistus» ning «pettuse korral inimene ise vastutab». Teiste sõnadega on passide ja testide kontroll puudulik,» ütles Demtšenko.

«See on järjekordne näide, kuidas valitsus on teinud põhimõttelisi otsuseid, mis ei ole olukorda leevendanud ega isegi päästnud. Ootame valitsuselt uusi toetusmeetmeid, mis aitavad ürituste korraldamisega seotud juba tehtud kulusid katta,» lisas ta.

Linnafestivali GROM toimub 9. juuli 2022. Kõik selle aasta festivalile ostetud piletid kehtivad ka järgmiseks aastaks. Piletite tagasiost toimub läbi Ticketeri 14 päeva jooksul.

Festivali meeskond kutsub üles kõiki initsiatiivi näitama ning end vaktsineerima, et kultuurielu saaks jätkuda

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles