ArtDepoo galeriis avatakse Alexei Gordini isikunäitus

Kultuuritoimetus
Copy
Alexei Gordin. Valged ööd. Akrüül lõuendil, 85 × 100 cm, 2021.
Alexei Gordin. Valged ööd. Akrüül lõuendil, 85 × 100 cm, 2021. Foto: Repro

Neljapäeval, 5. augustil kell 19–21 toimub Tallinnas ArtDepoo galeriis (Jahu 12-213) Alexei Gordini isikunäituse «Kuidas see juhtuda sai?» avamine. Edaspidi saab näitust saab külastada K–R kell 12–18 ja L kell 12–16 kuni 29. augustini.

Alexei Gordini näitus «Kuidas see juhtuda sai?» käsitleb kunstimaailma elukauge ja turvalisena näiva kinnise ringina, mis on vastuolus etteennustamatu, absurdse ja agressiivse reaalsusega, kus – nagu Belgia sotsioloog Pascal Gielen välja tõi – kunstnik, sarnaselt kriminaalile, on tihti sunnitud leiutama alternatiivseid ja uudseid eluviise. Paljud näitusel olevad teosed vaatlevad kunstimaailma läbi vägivalla prisma. Näitus hõlmab kunstniku maale ja videoid aastatest 2019–2021, tegemist on Alexei Gordini 18. isikunäitusega.

Alexei Gordin (1989) on Kogo galerii esindatav kunstnik. Ta osaleb praegu kahel grupinäitusel: Kogo galeriis oleval näitusel «Kunstiturg, elu ja surm», mis on avatud 14. augustini ning Lõuna-Koreas Soulis galeriis Art Corner H näitusel «New age of Baltic», mis on avatud kuni 4. septembrini; Gordin osaleb 13. augustil Arvamusfestivalil Paide 3000 alal kaasaegse kunsti teemalise arutelu «Do you get it? Not quite. What contemporary art can give us»; ühtlasi esitleb galerii Gordini videokunsti 2.–5. septembrini Kai Kunstikeskuses toimuval kunstimessil Foto Tallinn.

Alexei Gordin on peamiselt tuntud maalijana, kuid ta tegeleb ka joonistuse, foto-, video- ja performance’i-kunstiga. Oma loomingus näitab Gordin musta huumori abil (kunsti)maailma absurdsust ja inimeste võõrandumist, käsitledes ühtlasi ebavõrdsuse ja marginaliseerunud ühiskonnagruppide probleeme. Gordini teoseid iseloomustab mõjutatus karikatuurikunstist ning teksti ja visuaali kooseksisteerimine viitega koomiksi- ja meemikultuurile. Gordin on võitnud fotokonkursse ning pälvis 2017. aastal Vilniuses Baltimaade noore maalikunstniku preemia. Kunstnik on õppinud Tallinnas ja Helsingis maali, praegu elab ja töötab Tallinnas.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles