Station Narva asendas peaesinejaid

Kultuuritoimetus
Copy
Foto: RYU KASAI

Islandi artistid GusGus ja Vök ei esine isolatsioonikohustuse tõttu Station Narva festivalil. Reede õhtu uued peaesinejad on Briti acid house’i ikoon A Guy Called Gerald ja elektroonikaprodutsent Nathan Fake.

Sel reedel, 6. augustil festivalile Station Narva planeeritud Islandi artistide GusGus ja Vök esinemised jäävad ära, kuna täna jõudis festivali korraldajateni teave, et mõlema kollektiivi liikmed on olnud kontaktis Covid-19 positiivse inimesega ja peavad jääma isolatsiooni. Nende asemel astuvad õhtu uute peaesinejatena lavale Briti acid house’i ikoon A Guy Called Gerald ja elektroonikaprodutsent Nathan Fake.

A Guy Called Gerald, kodanikunimega Gerald Rydel Simpson, on üks kõigi aegade mõjukamaid ja uuenduslikumaid masinamuusika maage. See Manchesteri mees on loonud ja suunanud mitte ainult žanre, vaid terveid muusikakultuuri põlvkondi – alates 80ndate acid house’ist ja techno'st kuni 90ndate jungle’i ja breakbeat'ini. Elektroonilise muusika grupi 808 State liikmena oli tal määrav roll nende debüütalbumi «Newbuild» (1988) ja selle tunnus-singli «Pacific State» (1989) sünniloos. Sooloedu tuli Geraldile 1988. aasta hitiga «Voodoo Ray», millest sai Manchesteri kuulsa Hacienda klubi hümn. Seejärel lõi ta plaadileibli Juice Box, tegi koostööd teiste seas Goldie ja Herbie Hancockiga, tuuritas Tricky ja New Orderiga ning remiksis nii David Bowie kui ka Stone Rosesi lugusid. Tema 1995. aastal ilmunud album «Black Secret Technology» on paljude kriitikute arvates kõigi aegade parim jungle’i album ning nii mõnegi meelest lausa ületamatu musta muusika avangard-eepos.

Elupõlise futuristina ei ela A Guy Called Gerald aga ka uuel aastatuhandel sugugi oma kuulsusrikka mineviku varjukujuna.

«Ma ei pea end peitma mingite trendide või trikkide taha ning mind ei huvita tagasiminek analoogtehnika juurde ega vinüülifetiš. Ma liigun ainult edasi,» ütleb ta.

A Guy Called Gerald esineb Station Narva festivalil Narva muuseumi Põhjaõue pealaval reedel, 6. augustil algusega kell 23.30.

Nathan Fake on Briti elektroonilise muusika produtsent ja plaadimärgi Cambria Instruments kaasasutaja. Pälvides juba oma debüütalbumiga «Drowning In A Sea Of Love» (2006) kriitikutelt ülistavaid võrdlusi Aphex Twiniga, on ta oma mullu ilmunud viienda stuudioalbumiga «Blizzard» jahtimas «ideaalse reivi valemit», milles lopsakad meloodiad põrkuvad atmosfäärilise techno'ga, iga leebe sündisaundi taga varitseb mõni atonaalne sõgedus ja iga kalkuleeritud IDM-käigu sulatab lahti harvaesinev spontaansus. «Pärlmutrine ja elavhõbedane «Blizzard» on elektroonilise muusika kehastus,» iseloomustab albumit muusikaveeb Inverted Audio.

Nathan Fake esineb Station Narva festivalil Narva muuseumi Põhjaõue pealaval reedel, 6. augustil algusega kell 22.00.

Kogu ülejäänud Station Narva muusikaprogramm toimub plaanipäraselt. Reedel, 6. augustil kehtivad samad piletid samade hindadega. Piletite tagasiost neile, kes seda soovivad, toimub 16.–29. augustil. Võimalik on vahetada Station Narva 6. augusti päevapilet vabalt valitud TMW 2021 muusikaõhtu pileti või järgmise aasta Station Narva passi vastu. Oma soovist kirjutage aadressil ticket@tmw.ee

Station Narva 2021 uuendatud muusikaprogramm reedel, 6. augustil:

Narva muuseum (Peterburi mnt 2)

18.00 Sven Grünberg ja Eesti Elektroonilise Muusika Seltsi Ansambel: «Hingus» (EE) – Refectorium

18.00 Sander Mölder (EE) – Põhjaõu

19.00 The RIG (RU) – Põhjaõu

19.45 HUNT (EE) – Dormitorium

20.00 Sander Mölder (EE) – Sisehoov

20.30 Vaiko Eplik ja Eliit (EE) – Põhjaõu

21.15 View (FI) – Dormitorium

21.30 Caspar Mágus (EE) – Sisehoov

22.00 Vök (IS) Nathan Fake (UK) – Põhjaõu

22.45 Discours Synthetique (RU) – Dormitorium

23.00 YASMYN (EE) – Sisehoov

23.30 GusGus (IS) A Guy Called Gerald (UK) – Põhjaõu

Art Club Ro-Ro (Jõe 2)

01.30–02.15 Pale Alison (EE)

02.30–03.15 Saint Cheatersburg (EE)

Laupäeva, 7. augusti õhtu peaesineja on Briti d’n’b arhitekt Roni Size.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles