Uhiuue festivali Animist Tallinn programm tehti avalikuks

Kultuuritoimetus
Copy
Francesco Rosso film «Neli kivi» esilinastub teise  seas festivalil Animist.
Francesco Rosso film «Neli kivi» esilinastub teise seas festivalil Animist. Foto: Filmikaader

Augustis esmakordselt Tallinnas aset leidev animatsioonifestival Animist Tallinn tegi avalikuks kogu oma programmi ning müügile tulid ka festivali piletid.

Juunis tegi festival teatavaks võistlusprogrammide filmid, kuid nüüd on tutvumiseks kõigile huvilistele Animist Tallinna kodulehel ka muud festivali üritused. Võistlusprogrammi esitati 516 filmi 68 riigist, välja valiti 38 parimat filmi, mis võistlevad kahes kategoorias – parim lühianimatsioon ja parim tudengi lühianimatsioon.

Festival avatakse pidulikult 18. augustil kell 19 kinos Sõprus, kus esilinastuvad uued eesti animafilmid: Martinus Klemeti «Näotuvastus», Francesco Rosso «Neli kivi», Morten Tšinakovi ja Lucija Mrzljaki «Toonekurg» ning Jonas Tauli «Üks imeline mees». Festivali avapäeval avatakse Eesti Kunstiakadeemias kell 17 näitus «Animatsioon ja kaasaegne kunst», kuraatorid on Gerben Schermer ja Yiorgos Tsangaris.

Kõrvalprogrammidena on festivali kavas veel «Animeeritud antropoloogia», «O!PLA Poola animatsioon» ning Eesti iseseisvumise 30. aastapäeva tähistav programm «Joon on vaba», kus esitletakse valimikku animafilme, mis räägivad, igaüks omal kombel, vabadusest.

19. augustil saavad huvilised osa Manchesteri ülikooli antropoloogiaprofessori Andrew Irvingi plenaarettekandest «Kogu maailm on näitelava: Seiklusi pildis ja helis». Irving esineb Eesti Kunstiakadeemias. Pileteid leiab siit!

Festivali sündmused leiavad aset EKAs, Kai Kunstikeskuses, kinos Sõprus ja filmimuuseumis.

Animist Tallinn on uus iga-aastane rahvusvaheline animafestival, mis pakub publikule ülevaate viimase aja parimatest filmidest, väärtustab animatsiooni kui kunstiliiki, propageerib loovat mõtlemist ning aitab kaasa eesti animatsiooni levile. Festival leiab aset 18.–21. augustil 2021. Festivali keskuseks on Eesti Kunstiakadeemia, kus toimuvad filmiseansid, töötoad, loengud ja kohtumised autoritega. Ülikooli ümbrusesse jäävad mitmed teised linastuspaigad, atraktiivne ja arenev Põhja-Tallinn, linna parimad kohvikud ja peokohad. Animist toob sundimatus õhkkonnas kokku animahuvilised ja filmitegijad, loob võimaluse vahetada mõtteid ja genereerida ideid.

Festivali toetavad Eesti Kultuurkapital, Eesti Filmi Instituut, Tallinna kultuuri- ja spordiamet, Postimees, Pühaste, Lahhentagge. Festivali partnerid on Eesti Kunstiakadeemia, Kai Kunstikeskus, Tallinna Ülikooli humanitaarteaduste instituut, ajaloomuuseum, kino Sõprus, Tartu Ülikooli kultuuriteaduste instituut, Tuul, Winkel, O!PLA festival.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles