Hansa Grupp asutas noore muusiku fondi

Kultuuritoimetus
Copy
Hansa Grupi nõukogu esimees Neeme Tammis.
Hansa Grupi nõukogu esimees Neeme Tammis. Foto: Erakogu

Balti riikide juhtivaid transpordi- ja haldusettevõtteid koondav Hansa Grupp asutas noore muusiku toetusfondi, eraldades fondi eesmärkide täitmiseks kolmeks aastaks kokku 30 tuhat eurot.

Hansa Grupi nõukogu esimehe Neeme Tammise sõnul ei asutatud eraldi juriidilist isikut, vaid fond paikneb Kultuuripartnerluse Sihtasutuse tiiva all. «Esialgne otsus on toetada kolme aasta jooksul fondi tegevust kolmekümne tuhande euroga, mis peaks motiveerima meie noori muusikuid jätkama õpinguid valitud erialadel või toetama nende esimesi samme plaadistamisel ja kontserttegevuse alguses. Me ei sea toetuste väljamakseteks väga rangeid piirangud, pigem käitume vastavalt nõudlusele,» ütles Tammis. Tema sõnul on esimene fondi toetuse saaja valitud ja eraldatud toetus töös.

Hansa Grupi noore muusiku toetusfond on esimene erafond, mida alates möödunud aastast haldab Kultuuripartnerluse Sihtasutus.

Kultuuripartnerluse Sihtasutus loodi möödunud aasta kevadel ja selle eesmärgiks on võimaluste otsimine ja keskkonna kujundamine erakapitali täiendavaks kaasamiseks kultuuri rahastamisel avalikes huvides. 2020. aastal kaasas sihtasutus ligi 90 tuhat eurot, millest suurem osa maksti kriisi ajal välja toetuste ja honoraridena.

Hansa Grupp on Eesti kapitalil põhinev ja Balti riikides tegutsev bussitranspordi, autorendi ning tarbesõidukite müügi ja teenindusega tegelev kontsern, mis hiljuti alustas tegevust ka kinnisvarahalduse ja finantsinvesteeringute sektoris.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles