Station Narva festivali külastas ligi 2300 inimest

Kultuuritoimetus
Copy
06.08.2021, Narva. Festival Station Narva, teine päev.
06.08.2021, Narva. Festival Station Narva, teine päev. Foto: Konstantin Sednev / Postimees

5.–7. augustil Narvas neljandat korda toimunud festivali Station Narva külastas 2297 inimest. Tegu oli ühe esimese suurüritusega Eestis, kus loodi turvaline festivaliala, kontrolliti tervisepassi ja tehti kiirtestimisi. 

Tänavuse Station Narva keskus oli Narva Muuseum koos ajaloolise Narva Hermanni Linnusega, kus mõlemal õhtul oli ligi 1000 inimest.

Festivalile pääsesid vaid vaktsineerimispassi või negatiivse Covid-19 testitulemusega inimesed. 53% külalisest osales tervisepassiga ja 47% kohapeal tehtud negatiivse tulemusega antigeeni kiirtestiga. Positiivseid teste kontrollis ei tuvastatud.

Muusikaprogrammis oli artiste nii Eestist, Venemaalt, Soomest kui ka Inglismaalt, kust pärinesid festivali suurimad staarid, Roni Size ja A Guy Called Gerald. Nimekamatest esinejatest astusid üles veel elektroonikaprodutsent Nathan Fake Inglismaalt, Tatari-Vene duo AIGEL, Eesti muusika maestro Sven Grünberg ning Vaiko Eplik ja Eliit. 

Ülimenukaks kujunesid laupäevased tuurid Narva ja Narva-Jõesuu vahel Kudrukülas, kus omanäoliste daatšade omanikud jagasid külalistega suvilarõõme, aiasaaduseid, nutikaid kujundusnipe ja oma unistuste elu retsepte.

Festivali raames toimus Station Narva linnakunsti konkursi võidutöö, Veera Gontšugova «Tänavaraamatukogu» avamine ja arutelupäeva BAZAR vestlus «Muuta mitte alles jätta?».

Loomeinkubaatoris OBJEKT toimus ettevõtluspäev, avati fotonäitus «4+4= infinity» ja esitleti BFM MEDITi loodud VR-rakendust «Nähtamatu Narva». Ettevõtluspäeva eel osalesid tüdrukud tehnoloogialaagris Unicorn Squad.

Station Narva külalised said osa ekskursioonidest Narva linnas ja Kreenholmi tööstuskompleksis, Narva Muuseumi Kunstigalerii näitustest, narvapärasest hommikusöögist VitaTiimi keskuses ja linnalava kontsertidest Dahlbergi laval, Joaoru vaateplatvormil ja jõetrammil «Caroline».

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles