Tundmatut võib jumala asemel otsida ka muusikast (1)

Janar Ala
, toimetaja
Copy
Pigem põrgu kui taevas. Oscar Mulero, hispaania DJ ja produtsent, kes tuleb techno karmima ja karistavama poole pealt.
Pigem põrgu kui taevas. Oscar Mulero, hispaania DJ ja produtsent, kes tuleb techno karmima ja karistavama poole pealt. Foto: David Molina

Madridist pärit Oscar Mulero ei ole elektroonilise muusika maailmas otseselt Aphex Twin, keda igaüks teab. Aga rahvusvahelises underground techno skeenes on ta tuntud ja teda hinnatakse. Ja põhjusega. Kui väga palju techno’t, mida vähemalt minu kõrv on viimase kümne aasta jooksul kuulnud, on üsna igav, ühetaoline ja tal pole, nagu öeldakse, saba ega sarvi, siis Mulero tumeda atmosfääriga ja metalselt intensiivsetes settides avaldub mingit substantsiaalsemat karismat.

Produtsendina on ta käsi olnud sama õnnelik. Tema on ka üks reedel algava kolmepäevase festivali Dark Side of the Moon peaesinejaid.

Millegipärast tundub ta mulle ka tore inimene, ehkki kunstniku puhul on selline hinnangukriteerium muidugi teisejärguline. Räägime Zoomi kaudu nagu post-inimesed muiste, kuid mul, selgub, video ei tööta. Heli on, aga pilti pole. Aga ma panen ka siis pildi kinni, pakub Mulero. Hea küll. Räägime siis pimedas. Virtuaalses pimedas. Nagu kaks öökulli.

Kommentaarid (1)
Copy

Märksõnad

Tagasi üles