Jeesus Kristus Antistaar

Janar Ala
, toimetaja
Copy
Ahto (Toomas Aria) filmis «Õiglus 2».
 
Ahto (Toomas Aria) filmis «Õiglus 2».  Foto: Kaader filmist

Mind viis HÕFFile – Haapsalu õudus- ja fantaasiafilmide festivalile – eelkõige tõsine soov vaadata ära kohaliku trash-maestro Toomas Aria film «Õiglus 2», paari aasta taguse ja kultusfilmiks saanud «Õigluse» järg. Laiemaks teemafookuseks tänavu ajakohaselt ulme ja kitsamaks Stanisław Lem 100, kellele võlgneb Eesti kultuur muu hulgas ka Marek Piestraki filmi «Navigaator Pirx».

Festivali avatseremoonia ajal lõikasid festivali juht Helmut Jänes ja Haapsalu linnapea Urmas Sukles ketaslõikuritega lindi läbi. Sukles tegi veel nalja, et Haapsalu peatänavalt puude maha võtmine on selle kõrval tühiasi. Tundus enesekindel inimene.

Avafilmiks Kanada režissööri Steven Konstanski film «Psycho Goreman» (2020). Kavalehelt võis lugeda, et Konstanski tegutseb Kanada filmistuudios Astron-6, mis hangib oma inspiratsiooni peamiselt 80ndate madalaeelarvelistest õudusfilmidest. «Psycho Goremani» kirjeldati ka kui psühhedeelset «Power Rangersi» episoodi või 1980ndate laupäevahommikuse multika verisemat varianti.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles