SALVESTIS ⟩ Eesti etendusasutuste liidu 30. aastapäeva konverents

Claire Peinar
, Postimees TV toimetaja
Copy

Teisipäeval, 7. septembril toimub Eesti Rahva Muuseumis konverents, millega tähistatakse Eesti etendusasutuste liidu 30. aastapäeva. Konverentsil astub üles kümme teatri- ja kultuuriinimest välkettekandega tulevikuteatrist ning toimub kohalike omavalitsuse juhtide mõttevahetus teatrist oma haldusalas.

Konverentsil astuvad üles mitmed teatri- ja kultuuriinimesed kümneminutilise ettekandega Eesti teatrist 30. aasta pärast.

Ettekannetega esinevad etenduskunstnik ja eˉlektroni asutaja Taavet Jansen, teatrikriitik ja -uurija Karin Allik, teatrinõunik ja dramaturg Laur Kaunissaare, koreograaf, tantsija ja luuletaja Sveta Grigorjeva, sotsiaalteadlane Juhan Kivirähk, koreograaf ja tantsija Raho Aadla, näitekirjanik ja dramaturg Priit Põldma, lavastuskunstnik ja Tallinna linnateatri peakunstnik Kristjan Suits, Eesti kirjandusmuuseumi direktor ja endine kultuuriminister Tõnis Lukas ning lavastaja, näitekirjanik ja Tartu Uue Teatri loovjuht Ivar Põllu.

Konverentsi teises osas toimub teatrilinnade juhtide mõttevahetus, mis avab teatri väärtust kohalikus kogukonnas, kohaliku omavalitsuse ootusi teatrile, millistel alustel teatrit toetatakse ning kas ja kuidas teater kohalikku majandust veab või võiks vedada. Vestlusringis osalevad Tartu linnapea Urmas Klaas, Paide linnapea Priit Värk, Rakvere linnavolikogu esimees Mihkel Juhkami, Pärnu linnapea Romek Kosenkranius ja Saaremaa vallavalitsuse abivallavanem Helle Kahm. Mõttevahetust juhib Rein Lang.

Konverentsi ajakava

11.00 - 11.15 Avamine

11.15 - 13.00 Tuleviku teatri ettekanded «Eesti teater 30. aasta pärast»

13.00 - 14.00 Lõunapaus

14.00 - 15.30 Linnapeade mõttevahetus, moderaator Rein Lang

Konverents toimub Eesti Rahva Muuseumi Hurda saalis (peasissepääs). Üritus on tasuta ning avatud kõigile soovijatele.

Osalemiseks on vajalik esitada üks järgnevatest tõenditest: COVID-19 vaktsineerimiskuuri läbimise tõend, COVID-19 läbipõdemise tõend või 48 tundi enne üritusele sisenemist teostatud antigeeni test või 72 tundi enne teostatud PCR test (negatiivne). Kohapealset testimist ei toimu.

Eesti etendusasutuste liit (EETEAL) loodi 12. jaanuaril 1991 Tallinnas Eesti teatrijuhtide ühendusena ja esindab 19 Eesti teatrit.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles