Kaupo Kikkase esimene NFT kollektsioon

Kultuuritoimetus
Copy
Sfäär-20, Kikkase esimesel covid piirangute ja sulgemiste perioodil loodud skulptuur
Sfäär-20, Kikkase esimesel covid piirangute ja sulgemiste perioodil loodud skulptuur Foto: Kaupo Kikkas

6. septembril avas Kaupo Kikkas oma esimese NFT (non fungible token) krüptokunsti kollekstiooni Open Sea platvormil. Esimese kollektsiooni moodustavad autori fotod ja videod skulptuurist «Sfäär-20».

Müügile tulevad üheksa eset - kaks videot ja seitse fotot, mis on kõik NFT ainueksemplarid. Kollektsiooniga saab tutvuda aadressil: https://opensea.io/collection/sphere20

Sfäär-20 on Kikkase esimesel covid piirangute ja sulgemiste perioodil loodud skulptuur, mille kontseptsiooni sisse kuulus ka selle hävitamine autori poolt. Nii jäid maailmale sellest skulptuurist ainult videod ja fotod.

«See oli hetk, kus maailm oli paanikas ja reageeris viirusele keeldude ja käskudega. Tundsin, et minu ainuke võimalus sellest ärevusest vabaneda on põgeneda metsa. Panin selle teose sisse oma ärevuse ja tunded kogu tolle hetke viltu vajunud maailmast. Ühtlase viis see mind otsuseni, et nendest tunnetest vabanemiseks peab see teos ka hävinema.»

Kaupo Kikkas on tunnustatud fotokunstnik, kes tegutseb ka audiovisuaalse- ja installatsioonikunstiga. Enim on maailmas tähelepanu pälvinud tema portreed muusikutest ja heliloojatest, mida on avaldanud kõik maailma suurimad väljaanded.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles