Kultuuriminister: on oluline, et filmilinnak valmiks võimalikult kiiresti

Kultuuritoimetus
Copy
Filmilint. Foto on illustratiivne.
Filmilint. Foto on illustratiivne. Foto: Meelis Meilbaum

Riigikogu otsustas täna, 13. septembril lisada Tallinna filmilinnaku riiklikult tähtsate kultuuriobjektide nimekirja. Uute objektide edasine arendamine jätkub Eesti Kultuurkapitali kaudu.

Riigikogu kultuurikomisjoni toetuse pälvisid esialgu Tartu südalinna kultuurikeskus, Narva Kreenholmis arendatav kultuurikvartal, Arvo Pärdi nimeline muusikamaja Rakveres ning rahvusooperi juurdeehitus. Nimistule lisandus Riigikogu otsuse kohaselt Tallinna filmilinnak.

«Tänane Riigikogu otsus on filmitööstuse arengu tagamiseks hädavajalik. Filmitööstus on rahvusvaheline ja nende väärtusahelad ei tohi Eesti majandusest mööda joosta ainult sellepärast, et meil on puudu kõigile nõuetele vastav võttekompleks,» kinnitas kultuuriminister ja Eesti Kultuurkapitali nõukogu esimees Anneli Ott. «Edasised arutelud peavad otsustama, millise prioriteetsusega Eesti Kultuurkapital üleriigilise tähtsusega objekte rajama hakkab. On oluline, et filmilinnak valmiks võimalikult kiiresti,» lisas minister.

Peatselt algavad valitsuses läbirääkimised 2022. aasta riigieelarve üle. Kõigi muude teemade seas on Kultuuriministeeriumi oluline eesmärk filmieelarve, et kodumaiste filmide tootmine ja levitamine saaks jätkuda varasemaga võrreldes vähemalt samas mahus.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles