Tšellist Indrek Leivategija: kui muusikule hakkab tunduma, et ta oskab, lõpeb areng

Copy
Indrek Leivategija ja tema pill Noblessneri kandis. «Tšellorepertuaar on õnneks väga rikkalik, kuna tänapäevasele tšellole sarnane instrument on juba pea 500 aastat vana,» räägib ta.
Indrek Leivategija ja tema pill Noblessneri kandis. «Tšellorepertuaar on õnneks väga rikkalik, kuna tänapäevasele tšellole sarnane instrument on juba pea 500 aastat vana,» räägib ta. Foto: FOTO: TAIRO LUTTER

Pea juba legendaarne lööklause on «talendid koju». Tšellist Indrek Leivategija elas, õppis ja töötas 16 aastat Saksamaal. Viimasel kolmel aastal tuli pähe mõte, et võiks Eestisse tagasi kolida. Uuest hooajast on ta ERSO tšellorühma kontsertmeister. Möödunudreedene avakontsert ka juba mängitud.

«Mul on olnud õnne töötada maailma parimates orkestrites tippdirigentide käe all, mängida kammermuusikat koos suurepäraste solistidega ning anda regulaarselt soolokontserte,» ütleb ta oma Saksamaa perioodi teatavaks kokkuvõtteks. Aastast 2012 oli ta maineka Bambergi sümfoonikute tšellorühma teine kontsertmeister. Nüüd leiab, et tahaks oma oskusi ja kogemusi ka Eestis realiseerida, ja mis saaks muusikasõpradel selle vastu olla. Ta jätkab paralleelselt ka Bambergis.

«Kontsertmeister» kõlab uhkelt. Mida kontsertmeister ühes orkestris üldse teeb?

Tagasi üles