Algab eˉlektroni sügishooaeg

Kultuuritoimetus
Copy
Maike Lond
Maike Lond Foto: Andres Tenusaar

Käivitunud on eˉlektroni sügishooaeg. 16. septembrist lüüakse virtuaalselt kaasa Agnes Oberaueri interdistsiplinaarses kestvusetenduses, mida saab vaadata ja kogeda Patarei merekindluses kuni 20. septembrini.

Samuti on eraldi interaktiivne edastus elektron.art-i keskkonnas. Agnes Oberaueri loodud «Kafka[vangistatud]» on austusavaldus Franz Kafka loomingule ning mälestustele, mis endise vangla seinte vahel peituvad. Üheaegselt nii Patarei merekindluses kui ka elektron.art-is toimuv on ainukordne ettevõtmine, mille tiimiliikmeteks on koos Agnesega Saksamaal resideeruv kunstnik Julia B. Nowikowa, Hispaania kunstnik Onnam ning Mikk-Mait Kivi ja Oliver Kulpsoo. Lisainfo siin.

Samuti jätkatakse SAAL Biennaalilt alguse saanud elektron.signal raadioga, mille esimesi värskeid episoode saab kuulata juba oktoobrist nii elektron.art keskkonnast, Spotifyst kui ka teistest taskuhäälingu rakendustest.

7. ja 8. oktoobril on veel võimalik näha Karl Saksa etendust «Planet Alexithymiat» Kanuti Gildi SAALis ning kui väga tahta, siis võib vaadata, kuidas aadressil Kopli 27 Taavet Jansen teeb proove uue lavastusega «Hundid», mille esietendus on 18. novembril.

6. novembril etendub Liis Varese vooglavastus «Kõik Loeb/ The Reader» Berliini rahvusvahelisel teatrifestivalil Theater der Dinge 2021.

Kõige aeglasemad eˉlektroniga koostööd tegevad kunstnikud Karl Saks ja Maike Lond jätkavad juba kolmanda koostööga, mis on tõenäoliselt mõtteline jätk juba teostatud ideedele. eˉlektroni sügisresidentideks on Emer Värk ja Mikk-Mait Kivi – kaks visuaalkunstnikku, kes pole tükk aega saanud koos nokitseda neid põletavate visuaalsete esteetikate kallal. Lähivaatlusele tulevad VR bodysuit visuaalkunst etenduskunstide praktikas ja muud reaalse ja virtuaalse maailma kokkupuuted ka kollapsid.

Juunis Pixelache Festivalil Helsingis alanud Eesti-Soome koostöö «Nature As Magic» jätkub eˉlektroni stuudios Tallinnas Kopli 27. 26. ja 27 novembril esitatakse erinevaid audiovisuaalseid teoseid, mis tekkinud koostöös Pixelache festivali, Aavistus Festivali ja eˉlektroniga.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles