Eesti andesõu jõuab pühapäeval lõpusirgele

Kultuuritoimetus
Copy
Annetekoja talendiotsijad Nooruse majas.
Annetekoja talendiotsijad Nooruse majas. Foto: Mailiis Ollino

Alexela kontserdimajas jõuab 19. septembril kell 18 uhke finaalini terve aasta kestnud üleriigiline konkurss-festival Annetekoda 2021, kus fuajees ja laval võib näha palju laulu-, tantsu- ja teatrietteasteid ning leiutajaid, triki- ja käsitöömeistreid. Eesti Kultuuri Koda korraldab teist korda koostöös Muusikute fondiga PLMF oma andega tegelemist edendavat võistlust. Annetekoda 2021 patroon on Uku Suviste.

Kui esimesel Annetekojal, mis toimus 2019. aastal, osaleti saja andega, siis 2020.–2021. aasta võistlusest võttis vaatamata räsivatele koroonapiirangutele osa ligikaudu 450 esinejat 250 etteastega.

Konkurss-festival on saanud teoks tänu Tallinna linna, Kodurahu Fondi, Eesti kultuuriministeeriumi ja mitme toetaja abile. Tallinna abilinnapea Vadim Belobrovtsevi sõnul peab linn oluliseks anda andekusele võimalus välja paista ja areneda. «Inimeste erilised anded rikastavad meie elu ning pakuvad säravaid hetki ja unustamatuid elamusi. Andeid võib olla erisuguseid ja paljud neist asuvad väljaspool tavapärast raami. On neid, mis jõuavad publiku ette lavalaudadel, aga ka neid, mis päädivad näiteks mõne elumuutva leiutisega. Iga anne on väärtus, millele tuleb luua võimalus end väljendada, ja konkurss-festival on üks neist,» rääkis Belobrovtsev.

Annete hulgas on üllatavaid numbreid, näiteks esitab kümneaastane Lilian Sauvola väljakutse Elina Nechayevale, lauldes tema eurolaulu «La Forza». Põnev on ka leiutajast muusiku Gabriel Passovi viiuli ja puhkpilli hübriid, mis tuleb lavale klezmer-bändi ehk juudi rahvamuusika ansambliga. Ühe kurioosumina selgus, et eraldi astuvad võistlustulle vanaisa ja lapselaps – harrastajast ooperilaulja Aavo Lumi ja laulupoiss Tristan Lumi.

Alexela laval avalikustatakse ka järgmine Annetekoja patroon.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles