Festivali PromFest finaalkontsert

Claire Peinar
, Postimees TV toimetaja
Copy

Vaata Postimehe vahendusel Klaudia Taevi nimelise konkursi finaalvooru, kus kuus finalisti esitavad igaüks kaks tuntud ooperiaariat dirigent Erki Pehki ja Pärnu Linnaorkestriga.

Rahvusvaheline ooperilauljate konkurss ja festival PromFest korraldatakse üle aasta Pärnus. Iga PromFesti raames lavastatakse ooperietendus, mille peamistes rollides on Klaudia Taevi konkursi võitjad. PromFest on alates 2003. aastast välja toonud üheksa lavastust: «Rigoletto», «Deemon», «Carmen», «Thais», «Attila», «Tsaari mõrsja», «Aida», «Traviata», «Kapuletid ja Montekkid» ning tänavusel festivalil esietendunud «Türklane Itaalias».

Tänavu möödub 25 aastat esimesest Klaudia Taevi nimelisest konkursist, mis toimus aprillis 1996. Klaudia Taevi nimelise ooperilauljate konkursi asutas muusik ja kirjanik Toomas Kuter eesmärgiga jäädvustada oma õpetaja, Pärnu legendaarse lauluõpetaja Klaudia Taevi mälestust. Nüüdseks on konkursist kasvanud ulatuslik rahvusvaheline ettevõtmine, mis toob Pärnusse arvukalt noori lauljaid ning kuulsaid ja olulisi ooperifiguure kogu maailmast.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles