Galerii Kris Lemsalu performance New Yorgis

Kultuuritoimetus
Copy

Kunstnik Kris Lemsalu viis eelmisel nädalal newyorklased koos oma elukaaslase Kyp Malone’i ja sõpradega fantastilisele rännakule New Yorgi High Line'i pargis, mida saatis Malone’i originaalmuusika ja Lemsalu kostüümid. Lemsalu ja Malone kutsusid performance’iga aega maha võtma ja loodusega ühenduma.

Kolmel õhtul, 13.–15. septembrini toimus kunstnike performatiivne rännak High Line'i pargis, mis on rajatud endisele rongiteele ning kus korraldatakse 2009. aastast suurejoonelist kunstiprogrammi näituste, etenduste, videoprogrammide ja erinevate performatiivsete kavadega.

Igal aastal kutsub High Line Art uusi rahvusvahelisi kunstnikke looma etendusi, mis muudavad pargi vabaõhuteatriks. Pargis ja selle ümbruses toimuvad etendused võtavad arvesse High Line'i ainulaadset maastikku ja ruumi. Performance'ite sarjas on loonud teoseid Kevin Beasley, Alexandra Pirici, Ligia Lewis, Eduardo Navarro, Maria Hassabi, Trisha Brown Dance Company jne.

Lemsalu ja Malone’i «A Snail’s Tale» koosnes seitsmest muusikalisest peatükist, mis oli osa pikemast loost. Etendust kogesid pargist läbi kõndinud külastajad. Teekonnal liitusid Lemsaluga metallkonstruktsiooniga toestatud teokostüümis erinevad inimmõõtmelistes kostüümides tegelaskujud – loomkarakterid, kes on osaliselt ka varem Lemsalu loomingus esinenud ning mille joonistas Kyp Malone.

Lavastuses tegid kaasa Lemsalu ja Malone’i muusikutest sõbrad Lara Allen, Kate Farstad, Forrest Gillespie, Andi Maghenheimer ja Katy Pinke. Produktsioon loodi ja valmistati ette osaliselt Eestis, kostüümid valmistas Lemsalu rätsep-õmbleja Kerli Praks, metallkonstruktsiooni Tarvo Porroson.

Performance’i loomist ja esitamist New Yorgis toetasid kultuurkapital ja kultuuriministeerium.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles