Kogo galerii osaleb sel nädalal maailma olulisimal noorte galeriide kunstimessil

Kultuuritoimetus
Copy
Foto: Gina Folly

Tartus tegutsev kaasaegse kunsti galerii Kogo osaleb sel nädalal, 20.–26.09.2021 maailma olulisimal noorte galeriide kunstimessil Liste Art Fair Basel, esitledes seal Mari-Leen Kiipli ja Eike Epliku teoseid.

Liste Art Fair Basel on maailma olulisim noorte galeriide kunstimess, mis toimub 20.–26.09.2021 Baselis Šveitsis paralleelselt maailma vanima ja olulisima kunstimessiga Art Basel (23–26.09.2021). Liste mess toimub seekord 26. korda, messil osaleb 81 galeriid 33st riigist, esindades 106 kunstnikku. Kogo galerii on Eestis teine galerii pärast Temnikova & Kasela galeriid, kes on Liste messile osalema valitud.

Kogo galerii esitleb Liste kunstimessil foto-, video- ja installatsioonikunstniku Mari-Leen Kiipli ning skulptori ja installatsioonikunstniku Eike Epliku teoseid. Mõlemad kunstnikud on sügavalt huvitatud loodusest ja tema suhetest inimkonnaga. Kogo galerii väljapaneku keskmes on kasvuhoone, mis ühelt poolt sümboliseerib imelist eskapistlikku aeda, teisalt on see inimese kontrollivajaduse ja meie ülekuumeneva planeedi metafoor. Kasvuhoone loomisel ammutatakse muu hulgas ainest isetekkelistest suvila- ja aiamaa-aladest mitmete Eesti linnade servas.

Galerii esitleb elavate taimede vahel Mari-Leen Kiipli videoteoseid ja mõlema kunstniku skulpturaalseid töid. Messi online-platvormil Liste Showtime Online tutvustab galerii põhjalikumalt kunstnikku Mari-Leen Kiiplit ning tema teoseid.

Kogo galerii on 2018. aastal asutatud kaasaegse kunsti galerii Tartus. Kogo keskendub eeskätt noorema põlvkonna kunstnike tutvustamisele Eestis ja rahvusvaheliselt. Galeriid esindavad kunstnikud Alexei Gordin, Eike Eplik, Mari-Leen Kiipli, Kristi Kongi, Eva Mustonen ja Elīna Vītola.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles